29 octombrie 2015, 10:23 Sport views 7031
Performanțele jucătorilor noștri de tenis (Foto)
29 octombrie 2015, 10:23 Sport views 7031

Performanțele jucătorilor noștri de tenis (Foto)

Pe 22 octombrie reprezentanții diasporei moldovenești din Rusia au participat la Campionatul pentru Persoanele cu Dizabilități de la Moscova, unde băieții din echipa de tenis din Moldova au avut o galerie extrem de activă. Potrivit spuselor diasporei "Băieții noștri au apărat cu cinste onoarea Moldovei și drapelul Republicii Moldova. Jocul a fost dinamic și vioi! La mai mult și la mai mare!"

Iar pe 25 octombrie la Moscova a avut loc Turneul Internațional de Tenis "IKAR 2015" pentru premiile primului președinte rus Boris Elțîn, care s-a desfășurat pe terenurile de tenis ale Academiei lui Șamil Tarpișcev. Acest concurs este inclus în calendarul Federației Mondiale de Tenis (ITF). Sportivii moldoveni au înregistrat și în această competiție rezultate destul de bune, devenind premianți ai turneului.

Președintele Federației de Tenis din Moscova Evgheni Panteleev, prim-vicepreședintele Asociației Obștești a Invalizilor din Rusia, președintele Uniunii Sportivilor Invalizi din Rusia Fliur Nurlîgaianov și antrenorul superior al echipei paralimpice de tenis a Rusiei Servic Muldagaliev au venit să le ofere cîștigătorilor premiile.

Serghei Afanasenco, fostul ministru al Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, vicepreședinte al Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova, președinte al Asociaţiei Obştești a Persoanelor cu Dizabilităţi "Invasport", ne-a împărtășit opinia sa despre performanțele echipei: "Băieții noștri au evoluat foarte bune. Am urcat în clasamente. În special, demn de menționat este Serghei Socolov, care a adus echipei 20 de puncte".

La întrebarea despre posibilele probleme, apărute pe parcursul pregătirii pentru turneu, Serghei Afanasenco a declarat: "Nu au apărut nici un fel de probleme. Am participat personal la pregătirea băieților, le-am dat instrucțiunile necesare atît membrilor echipei, cît și antrenorilor lor, le-am spus asupra căror momente trebuie să lucreze, ce tactică să aleagă și așa mai departe".

"Foarte curînd, pe 27 octombrie va avea loc încă un turneu la Moscova. De asemenea, ne pregătim activ pentru a participa la Jocurile Paralimpice, care se vor desfășura la Rio de Janeiro în anul 2016, dar și de turneul de tenis care se va desfășura în Turcia. Sîntem serios pregătiți, determinați și gata pentru noi realizări", ne-a împărtășit planurile de viitor Serghei Afanasenco.

Sursa: Moldova.ms

Cuvinte cheie:

sport , tenis , diaspora , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
717 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Ghetlova, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Orhei şi la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 717 oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.