14 august 2014, 17:19 Sport views 3842
Boxul moldovenesc, la un pas de un rezultat mare la Campionatul Uniunii Europene
Foto: trm.md
14 august 2014, 17:19 Sport views 3842

Boxul moldovenesc, la un pas de un rezultat mare la Campionatul Uniunii Europene

Indiferent de rezultatele pe care le vor înregistra cei șase sportivi moldoveni mîine, 15 august, calificați în semifinalele Campionatului Uniunii Europene, școala de box moldovenească a demonstrat încă o dată că este una dintre cele mai puternice pe bătrînul continent.

Cea de-a cincea ediție oficială a Campionatului Uniunii Europene, desfășurată în capitala Bulgariei, Sofia, în perioada 7-17 august, a reunit peste 131 de sportivi din 23 de țări în zece categorii de greutate. Interesul față de această competiție a fost unul mare, cu atît mai mult că a fost organizat după o pauză de cinci ani.

După semnarea Acordului de asociere, Republica Moldova a fost invitată pentru prima oară să participe la această competiție desfășurată la cel mai înalt nivel. De același statut a beneficiat în premieră și Georgia.

Moldova este unica țară care are șase sportivi calificați în semifinale, devansînd țări precum Franța, Italia, Anglia sau Irlanda, state cu vechi tradiții la această probă și care au educat de-a lungul timpului boxeri de talie mondială.

Selecționata Moldovei s-a prezentat cu nouă sportivi.

Petru Ciobanu (categoria 81 kg) a cedat în fața italianului Valentino Manfredonia. Alexei Zavatin (91 kg) nu a putut trece de englezul Frazer Clarke, scor pe reprize de 0-3. Veaceslav Plotic (60 kg) a fost învins și el de turcul Hakan Doga.

Alexandru Rîșcan (52 kg) a trecut cu 3-0 de englezul Jack Bateson. Moldoveanul îl va întîlni în semifinale pe spaniolul Jose Kelvin.

Victor Carapcevschi (75 kg) a trecut în prima etapă de austriacul Hoving Grigorean, după care s-a impus clar în duelul cu bulgarul Petru Paunov. Următorul adversar al boxerului nostru va fi francezul Christian Mbilli.

Dumitru Galagoț (64 kg) a trecut în primul duel de croatul Ivan Njegac. Duelul din sferturi a fost unul pe muchie de cuțit cu puternicul Dean Wash din Irlanda. Galagoț a trecut la limită cu scorul general pe reprize de 2-1. Italianul Vincenzo Mangiacapre va fi adversarul boxerului moldovean în calea spre marea finală.

De menționat că bilet de calificare în semifinale a obținut și Veaceslav Gojan, care s-a descurcat excelent în fața irlandezului Ivan McKenna, după care în fața italianului Riccardo D'Andrea. În careul de ași Gojan va boxa în ring cu maghiarul Victor Galos.

Victor Lalimov a trecut în prima etapă de turcul Burak Aksin. În sferturi a trecut letonul Raitis Sinkevics cu 3-0. Următorul adversar al moldoveanului va fi polonezul Igor Jakubowski.

Vasile Belous, participantul la Jocurile Olimpice de la Londra în categoria de 69 kg, nu a avut emoții în fața georgianului Zaal Kvachatadze. Belgianul Anass Messaoudi a avut aceeași soartă. În semifinale sportivul moldovean va boxa cu lituanianul Eimantas Stanionis.

Antrenorul emerit Petru Caduc și-a împărtășit portalului NOI.md aspirațiile legate de acest campionat, „Speranțele mele în semifinale sînt legate de boxerii care au mai multă experiență. Mă refer la Veaceslav Gojan, Alexandr Rîșcan, Vasile Belous. Ei pot ajunge în finala mare. Ne-au ajutat mult cantonamentele pe care le avem cu regularitate. Asta demonstrează că sîntem în permanentă pregătire, iar boxerii au adversari puternici. Acest campionat are mulți pugiliști puternici, e cam 60-70% din ceea ce vedem la Campionatul European", a spus Caduc.

Toate duelurile din faza semifinalelor sînt programate pentru 15 august.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

box , Campionat , moldovenii , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
48 locuitori

Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.