09 iulie 2014, 14:16 Sport views 7411
Campionatul deschis al Chişinăului la sportul cu vele a avut loc pe lacul Ghidighici
Foto: tv7.md
09 iulie 2014, 14:16 Sport views 7411

Campionatul deschis al Chişinăului la sportul cu vele a avut loc pe lacul Ghidighici

Campionatul deschis al Chişinăului la una din cele mai prestigioase şi scumpe discipline sportive – sportul cu vele la categoria olimpică de yachting riscă să fie compromis. Planurile organizatorilor puteau fi împiedicate de timp. Yachtmanii au încercat cursa în condiţiile de acalmie totală. Deşi vîntul nu a suflat deloc, regata de la Chişinău a avut loc şi au fost desemnaţi campionii la 5 clase.

La lacul de acumulare de la Ghidighici, au sosit 46 de yachtmani din oraşele Chişinău, Tighina, Dnestrovsc şi de la Vatra. Sportivii transnistreni şi-au întins un cort pe mal.

Desfăşurarea competiţie putea fi compromisă. Pe timpul turneului, timpul nu i-a cruţat pe sportivi. Campionatul s-a disputat în lipsa vîntului şi la o temperatură de 30 de grade.

Pe asemenea timp, yachtmanii aşteaptă semnalul arbitrului. Imediat cum a început vîntul, arbitrii i-au invitat pe participanţi la start. 46 de sportivi au participat două zile la 5 clase olimpice de yahturi. Cel mai bine s-au adaptat la timp sportivii de la Chişinău şi cei din stînga Nistrului. Primii au ajuns la finiş Anatoli Zaicenko, Ştefan şi Alexandru Tanurcov. Alexei Dudiţki a devenit campion la clasa optimist. Constantin Iurcenko, Alexei Lifanov şi Alexandr Alifianov au învins la clasa Micro, iar aurul la kaitserfing şi vindserfing a revenit lui Toma Tatnikov şi lui Alexandr Lesnikov. Fiecare yahtman a luptat în felul său în lipsa vîntului.

La regata de la Chişinău nu a participat cel mai bun yahtsmen al Moldovei. Alexandr Denisiuk se află în Italia şi se pregăteşte pentru campionatul mondial. La competiţia mondială din septembrie din Spania vor fi puse în joc primul punctaj olimpic.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

sport , Chisinau , lacuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1130 locuitori

Ecaterinovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ecaterinovca și Coştangalia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Ecaterinovca a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.