24 februarie 2024, 14:00 Caleidoscop views 1146
La limita regulamentului: O zi prin ochii unui șofer
24 februarie 2024, 14:00 Caleidoscop views 1146

La limita regulamentului: O zi prin ochii unui șofer

Omătul a dispărut deja de pe drumurile moldovenești, dar contravenienții au rămas pe loc. În special, încălcările rutiere se intensifică adesea în timpul orelor de vîrf, cînd traficul pe drumuri crește. Acest lucru se poate datora faptului că automobiliștii se grăbesc și devin mai puțin răbdători.

În acest videoclip, oferim o prezentare generală a celor mai frecvente încălcări ale normelor rutiere înregistrate în diferite situații pe șosele:

Nerespectarea indicatoarelor rutiere specifice benzilor de circulație: Aceasta include situațiile în care șoferii ignoră semnele care indică ce bandă este destinată unei anumite manevre (cum ar fi virajul la stînga sau la dreapta).

Nerespectarea obligației de a acorda prioritate la schimbarea benzii de circulație: În acest caz, șoferii nu acordă prioritate la schimbarea benzii de circulație, ceea ce poate duce la accidente.

Trecerea marcajului cu linie continuă: Aceasta este una dintre cele mai grave infracțiuni, deoarece un marcaj cu linie continuă indică faptul că schimbarea benzii de circulație sau virarea este interzisă din cauza pericolului sau a vizibilității reduse.

Depășirea pe linia continuă: La fel ca la punctul anterior, depășirea pe linia continuă este o infracțiune gravă și periculoasă, deoarece șoferul care efectuează această manevră adesea nu vede traficul din sens opus.

Trecerea pe culoarea roșie a semaforului: Trecerea pe culoarea roșie a semaforului este una dintre cele mai periculoase infracțiuni, deoarece crește riscul de coliziuni în intersecții.

Neacordarea de prioritate pietonilor sau altor participanți la trafic: Șoferii trebuie să acorde întotdeauna prioritate pietonilor la trecerile de pietoni și celorlalți participanți la trafic care au prioritate de trecere.

Nu uitați că alegerile pe care le faceți la volan pot avea consecințe de lungă durată. Respectarea regulilor nu este doar o lege, ci și o chestiune de viață și sănătate.

Selecții similare în cadrul Drum Boom pot fi văzute AICI.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1659 locuitori

Moara de Piatră este un sat şi comună din raionul Drochia. Moara de Piatră este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 159 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1659 de oameni. Satul Moara de Piatră a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.