30 august 2022, 14:00 Caleidoscop views 1347
Microbuzele vor continua să circule pe străzile Capitalei și după 1 septembrie
Foto: noi.md
30 august 2022, 14:00 Caleidoscop views 1347

Microbuzele vor continua să circule pe străzile Capitalei și după 1 septembrie

Microbuzele vor continua să circule pe străzile capitalei și după 1 septembrie. Autoritățile municipale au modificat Hotărîrea Consiliului municipal Chișinău din 22 iulie 2021 prin care s-a aprobat noi Standarde de Calitate în Transportul Public municipal. Astfel, acestea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2023 și nu la 1 septembrie 2022, așa cum prevedea inițial documentul.

Amintim că documentul prevede aplicarea noilor standarde de calitate a transportului public:

1. Vîrsta unităților de transport care vor avea dreptul să circule în municipiu.

Pentru troleibuze această vîrstă este egală cu 20 de ani;
Pentru autobuze – 15 ani.

2. Densitatea medie a călătorilor.

Pînă în anul 2025 densitatea medie a călătorilor va trebuie să scadă aproape de 2 ori, adică în troleibuze și autobuze va fi de 2 ori mai liber. Acest lucru urmează să fie făcut prin includerea pe rute de noi unități de transport.

3. Dotarea unităților de transport cu aer condiționat.

Toate unitățile de transport vor fi în mod obligatoriu dotate cu aparate de aer condiționat.

 4. Dimensiunile unităților de transport public care vor avea dreptul să circule în municipiu. Astfel, dimensiunea minimă a unităților de transport va fi de șapte metri și jumătate, iar înălțimea de 3 metri.

Acest fapt va exclude din circuit orice amintire despre rutiere în forma microbuzelor actuale. Acestea vor dispărea definitiv de pe străzile Chișinăului și vor fi înlocuite cu autobuze și troleibuze moderne, fie achiziționate de Municipalitate, fie de agenți economici privați cu care vor fi încheiate contracte de prestări de servicii în condiții de piață.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

microbuze , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
2253 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 27 km de orașul Rîșcani și la 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.