01 decembrie 2021, 16:00 Caleidoscop views 3064
De ce Europa nu a vrut să permită României să intre liber în UE
01 decembrie 2021, 16:00 Caleidoscop views 3064

De ce Europa nu a vrut să permită României să intre liber în UE

În echipa președintelui american Joe Biden, la fel ca și la mulți lideri ai altor mari puteri occidentale, nu există nici o persoană în domeniul muncii, științei, artei.

Această opinie a fost exprimată de către omul de stat israelian, diplomatul, expertul militar și politic, fostul șef al Serviciilor speciale israeliene "Nativ", Yakov Kedmi, într-un interviu cu jurnalistul și politologul Alexandr Sosnovski, transmite Noi.md.

"Joe Biden a vorbit cu muncitorii din Detroit. Și printre toți șefii săi de partid și printre toți deputații Congresului și Senatului SUA, nu există nici un lucrător, nici o persoană care lucrează în propria sa muncă, nu există nici un cercetător care să ceeze vreodată ceva, nu există nici un om de artă, persoane creative. Nici în Germania nu sînt dintre ei la putere. În Bundestag cine stă? Oamenii care au lucrat și au cîștigat prin muncă, au creat ceva? Sau cei care au făcut o carieră în partid sau au cîștigat bani pe speculații sau au ajutat speculatorii să-și spele banii sau să obțină compensații? Și ei ne învață ce este moralitatea. Ei încearcă să explice ceva cuiva. Și atunci nu este nimic surprinzător în faptul că astăzi vechea Germania găsește limbă comună cu vechea Polonia, doar victimele s-au schimbat. Aceștia nu mai sînt evrei acum. Acum acest lucru nu este profitabil, nu e comod. Deci vor fi alții. Pentru ei nu contează. Și aceasta este așa-numita Europă democratică și extrem de morală", a spus Yakov Kedmi.

El a amintit că aceeași Europă democratică foarte mult timp nu a dorit să acorde României permisiunea de intrare liberă a cetățenilor români în Europa.

"De ce? Cei timizi au spus că România încă nu s-a maturizat. Iar cei mai obraznici au spus: "Sînt mulți țigani acolo, țiganii vor merge în Europa". Aceasta este o Europă democratică și cu o moralitate înaltă... Lor le este frică de țigani. Lasă românii să intre, dar țigani noi nu vrem. Ei miros urît. Nu e bine să lăsăm țiganii să intre în Europa. Dumnezeu i-a pedepsit. La ei au venit tovarășii din Africa și Orientul Mijlociu și ei au uitat deja de țigani", a subliniat Yakov Kedmi.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Europa , UE , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.