09 februarie 2013, 09:55 Caleidoscop views 4553
09 februarie 2013, 09:55 Caleidoscop views 4553

Mai mult de 50 de țări au ajutat CIA să răpească oameni

Cel puțin 54 de state au sprijinit CIA în răpirea oamenilor. Această concluzie, potrivit revistei germane Der Spiegel, citînd The Guardian, rezultă din raportul de 213 de pagini, elaborat organizația care apără drepturile omului Open Society Justice Initiative (OSJI). Astfel, pentru "încălcările drepturilor omului sînt responsabile nu numai Statele Unite, dar, de asemenea, guvernele străine, fără sprijinul cărora nu ar fi posibilă reținerea și extrădarea ilegală", spune documentul.

Astfel, lista include Germania, Austria, Spania, Italia, Marea Britanie, Republica Cehă, Danemarca, Polonia. Gradul de implicare al fiecărei țări este diferit. În timp ce Pakistanul, Egiptul, Afganistanul, Iordania și Polonia, "au încasat-o" pentru faptul că legislația lor permite tortura și reținerea oamenilor în închisori secrete, mai multe state, cum ar fi Cipru și Irlanda sînt menționate în legătură cu punerea la dispoziție a spațiului aerian sau teritoriului pentru operațiunile serviciilor secrete americane. au Au oferit sprijin în secret americanilot și două state din așa-numita "axă a răului" – Iranul și Siria.

Unele țări, cum ar fi Polonia, Lituania și România, au pe teritoriul lor închisori secrete, unde erau deținuți oamenii care intrau sub acuzarea serviciilor secrete americane.

De notat că raportul nu pomenește Rusia, Țările de Jos, Ungaria, Franța, și Israelul.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.