03 noiembrie 2020, 14:00 Caleidoscop views 2862
Alexandr Șpakovschi:
03 noiembrie 2020, 14:00 Caleidoscop views 2862

Alexandr Șpakovschi: "Moartea "revoluției colorate" – într-un dialog național”

Interviul cu cunoscutul istoric și politolog din Belarus, Alexandr Șpakovski, lansat în cadrul proiectului "Constelația Moldovei cu Artur Efremov", a generat un interes deosebit din partea cititorilor noștri. Publicăm continuarea temei, în care oaspetele jurnalistului moldovean povestește de ce a rezistat Lukașenko și ce se întîmplă în Belarus din 9 august curent.

Despre actualii lideri ai opoziției belaruse

În ceea ce o privește pe doamna Alexievici, trebuie remarcat faptul că scriitoarea, încă din momentul scrierii odelor de laudă fondatorului VCK, Felix Dzerjinski în perioada sovietică, a fost întotdeauna foarte atentă.

Premiul său, Alexievici l-a cheltuit pe cumpărarea unei locuințe de lux în centrul Minskului și, deși uneori își permitea declarații scandaloase, a încercat, în general, să nu "înoate" prea departe. În general, Alexievici a respins cu încăpățînare rolul de "Vaslav Havel din Belarus", spre care era împinsă insistent atît în Belarus, cît și în Occident.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

interviu , Belarus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.