08 septembrie 2012, 09:40 Caleidoscop views 5865
08 septembrie 2012, 09:40 Caleidoscop views 5865

Salturile neașteptate ale prețurilor la alimente la nivel mondial "vor deveni o normă"

Preţurile la alimentele de bază s-ar putea dubla în următorii 20 de ani, în raport cu 2010, din cauza schimbărilor climatice şi multiplicării fenomenelor extreme, însoţite de secete, inundaţii şi uragane, avertizează Oxfam.

În 2030, apreciază ONG-ul, riscul crescut de secetă, asemănător celui care durează din iunie mai ales în Statele Unite - cel mai grav de o jumătate de secol - ar putea astfel ridica preţul porumbului cu "140 la sută în comparaţie cu preţul mediu al produselor alimentare" la această dată.

"Aceasta se va adăuga la creşterea deja inevitabilă a preţurilor produselor alimentare preconizată de schimbările climatice", a punctat Clara Jamart, responsabilă de Agricultură şi alimentaţie la Oxfam, potrivit The Independent.

Cuvinte cheie:

seceta , preţ , majorare , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.