30 iulie 2012, 15:21 Caleidoscop views 8079
30 iulie 2012, 15:21 Caleidoscop views 8079

Filmuleţul care te va face să vezi lumea cu alţi ochi

Fotograful american Brad Goldpaint a realizat un filmuleţ spectaculos, în care prezintă cîteva peisaje din SUA pe repede înainte, noaptea transformîndu-se în zi în numai cîteva secunde.

Filmuleţul reprezintă de fapt o succesiune de fotografii, realizate la cîteva minute una de cealaltă, care sunt redate cu viteză foarte mare (tehnica se numeşte time lapse).

Clipul, numit "Two Worlds" (Două lumi), a fost realizat în mai multe locuri celebre din SUA, printre care lacul Mono, cascada Tumalo sau parcul naţional Big Bend.

În imagini, poate fi observată mişcarea aparentă a stelelor pe cer, însoţită de căderea vreunui meteorit, iar spre final apare şi aurora boreală.

"Acest clip arată cum ziua şi noaptea coexistă în această lume a contrastelor. Sper ca această conexiune dintre Pămînt şi Rai să vă inspire şi să vă ajute să vă găsiţi locul într-una dintre cele două lumi", a declarat Goldpaint. El s-a apucat de fotografie în urmă cu trei ani, cînd mama sa a murit şi el a început să călătorească foarte mult.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1607
Populația:
7138 locuitori

Criuleni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Criuleni. Amplasat într-o regiune de coline şi şes, pe malul drept al rîului Nistru, oraşul Criuleni este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 7138 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1607, cînd este cumpărată de Nicoară Donici cu 100 zloţi tătăreşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.