17 iunie 2012, 11:10 Caleidoscop views 7603
17 iunie 2012, 11:10 Caleidoscop views 7603

Un acrobat a reuşit să traverseze cascada Niagara

Acrobatul american Nik Wallenda a reuşit, vineri seara, traversarea istorică a cascadei Niagara. Zecile de mii de spectatori l-au aclamat la sosirea pe malul canadian, după un traseu de 550 de metri şi cele 30 de minute în timpul cărora Wallenda s-a aflat, pe un cablu de oţel, deasupra celei mai mari cascade din America de Nord, informează AFP.

În timpul traversării, extrem de concentrat, Nik Wallenda, 33 de ani, a vorbit cu tatăl său, cu care era conectat prin nişte căşti. „Dumnezeule, este incredibil. Ţi se taie respiraţia”, a declarat Nik puţin timp după începerea traversării. 'Mă simt cu adevărat bine', a mai spus el, înainte de a declara, ceva mai tîrziu, că este ud pînă la piele şi are dificultăţi în a vedea prin ceaţa densă ce se ridică dinspre cascadă.

Traversarea a fost filmată în direct de postul de televiziune ABC, care retransmitea declaraţiile lui Wallenda.

Pe măsură ce Wallenda se apropia de malul canadian, mulţimea îşi înteţea aplauzele. Wallenda şi-a încheiat traversarea în alergare, venind în întîmpinarea mulţimii care îl aclama.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
950 locuitori

Păscăuţi este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 950 de locuitori. Satul Pășcăuți a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.