07 iunie 2012, 09:53 Caleidoscop views 7853
07 iunie 2012, 09:53 Caleidoscop views 7853

Cyber epidemia, care va pune capăt "lumii pe care o ştim"


Foto: newsfiber.com 

Unul dintre cei mai respectați vînători de viruşi de calculator, Evghenii Kaspersky, a recunoscut că este speriat de proporțiile cyber epidemiei care ameninţă omenirea, asemănînd consecinţele posibile ale acesteia cu scenariile apocaliptice ale filmelor de la Hollywood şi a chemat țările să se oprească pînă nu a venit sfîrşitul "lum pe care o ştim", relatează RIA Novosti.

Compania rusă "Kaspersky Lab", a descoperit recent pe 600 de computere din Orientul Mijlociu un virus spion de calculator fără precedent de puternic şi complex numit Flame. Programul nociv despre care au început să vorbească presa şi politicienii, care au început să caute creatorii și scopurile ei, permite interceptarea traficului, furtul de date, inclusiv a celor de pe monitor, şi chiar înscrierea conversaţiilor audio.

 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.