25 aprilie 2012, 09:25 Caleidoscop views 3680
25 aprilie 2012, 09:25 Caleidoscop views 3680

iPhone 5 va fi din ”metal lichid”

Următoarea generație de iPhone nu va mai avea carcasa din sticlă, precum iPhone 4 si 4S, ci dintr-un metal special, pentru care Apple are licența încă din 2010, dar încă nu l-a folosit pînă în prezent la niciun produs, relatează Daily Mail.

Apple va utiliza tehnologia dezvoltată de firma Liquidmetal (”metal lichid”) în noul și mult-așteptatul său iPhone 5, care va fi lansat probabil spre finele acestui an.

Totuși nu putem discuta concret despre ceva lichid, însă materialul din care ar putea fi construită viitoarea carcasă a noului iPhone va avea probabil la bază metale precum titaniu, nichel, cupru și zirconiu, ceea ce îl va face foarte rezistent la lovituri/zgîrieturi, dar și foarte ușor precum plasticul. Practic Apple a plătit aproximativ 20 de milioane de dolari pentru a utiliza tehnologia “metalului lichid” in produsele sale,  momentan doar iPhone 4/4S utilizează deja tehnologia, mai exact doar la “cheițele” cu ajutorul cărora scoatem cartela SIM din terminal.

Un  anunț oficial în acest sens va fi făcut cu prilejul conferinței internaționale anuale a dezvoltatorilor Apple.

Data exactă a conferinței respective nu o cunoaște nimeni, însă în mod obișnuit ea se desfășoară în luna iunie. Cu excepția celei din anul trecut, aceste conferințe au servit într-adevar la prezentarea în premieră a precedentelor modele de iPhone, inclusiv primul. ”Metalul lichid” este de fapt o tehnologie dezvoltată de specialiști ai

Institutului Tehnologic al Californiei (Caltech), care permite crearea de aliaje metalice amorfe

Vestea despre noul iPhone a dus la căderea prețului la acțiunile Apple cu 3,4 %, relatează Bloomberg News.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.