14 aprilie 2012, 09:05 Caleidoscop views 3630
14 aprilie 2012, 09:05 Caleidoscop views 3630

Cel mai extravagant grup la "Eurovision": bunicuțele din Rusia vor să cîştige bani pentru a reconstrui biserica satului

"Şase bunicuțe cîntă în corul popular într-un sat mic de pe Volga şi pînă de curînd erau practic necunoscute însă de cînd femeile cu vîrsta cuprinsă între 43 și 76 de ani, au ocupat primul loc în runda națională a Rusiei de calificare la " Eurovision ", au devenit cele mai faimoase bunicuțe din ţară ", - scrie Focus.

"În piesa "Party for everybody, come on and dance", refrenul în limba engleză este urmat de textul în limba rusă şi udmurtă," – amintește revista. Una dintre participante – o învățătoare pensionară, acum ea crește vite și lucrează în grădină, scrie ziarul. "Restul au fost mulgătoare, una a lucrat la grădiniţă, alta era contabil, iar a treia lucra cu ziua", - se spune în articol.

"Cu încasările din concerte ele doresc să restaureze biserica din sat, distrusă în perioada sovietică. S-au colectat aproximativ 204 500 de euro – pentru a începe construcția acești bani sînt suficienți", - relatează publicaţia.

"Producătorul Xenia Rubțova a descoperit bunicuțele în 2008 şi a hotărît să aplice cu ele pentru" Eurovision ". În 2010 bunicuțele au participat la preselecție și au ocupat locul trei." Acum am avut mai mult timp pentru a repeta, " – citeza publicația cuvintele producătorului.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1607
Populația:
7138 locuitori

Criuleni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Criuleni. Amplasat într-o regiune de coline şi şes, pe malul drept al rîului Nistru, oraşul Criuleni este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 7138 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1607, cînd este cumpărată de Nicoară Donici cu 100 zloţi tătăreşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.