13 mai 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 922
Filat: Comasarea USM și UTM este total lipsită de logică
13 mai 2024, 13:00 Realitatea moldovenească views 922

Filat: Comasarea USM și UTM este total lipsită de logică

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova critică inițiativa de comasare a Universității de Stat din Moldova cu Universitatea Tehnică, anunțată de rectorii acestor instituții. Vlad Filat pune la îndoială faptul că ideea „vine anume de la rectori”, precum și eficiența acestei reforme.

„O inițiativă năstrușnică despre comasarea USM cu UTM. Am încercat să văd dacă au mai fost pe undeva așa inițiative și… e total lipsit de logică, transmite unimedia.

Dar, înainte de a face această fuzionare, nu vrei să faci un raport despre închiderea universităților de data trecută? Care a fost eficiența? Ce performanțe ai atins tu în urma acestei reforme „de suflet”?

Vă spun eu - profesori plecați, studenți mai puțini”, a declarat Vlad Filat la Puterea a Patra de la N4.

Universitatea Tehnică din Moldova și Universitatea de Stat ar putea fuziona, la anul viitor. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Dan Perciun, care a precizat că ideea vine din partea rectorilor celor două instituții.

Noua instituție, după fuzionarea Universității de Stat din Moldova (USM) cu Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) ar putea fi numită Universitatea Chișinău. Despre aceasta a anunțat rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan și rectorul Universității de Stat, Igor Șarov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Filat , USM , UTM , comasare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2178 locuitori

Călugăr este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Frumuşica, Socii Vechi, Socii Noi și Călugăr. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2178 de oameni. Satul Călugăr a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.