Un nou calendar - o nouă eră
Oamenii de știință propun un calendar nou, cu o săptămînă în plus la fiecare 5 sau 6 ani, relatează www.livescience.com. În conformitate cu propunerea, sărbătorile ar cădea mereu în aceeaşi zi a săptămînii pe tot parcursul anului. Se presupune că noul program va fi adoptat de guvernele din întreaga lume.
În acest calendar, de exemplu, în cazul în care ziua de Crăciun în 2011, a căzut duminică, ea va cădea în aceeaşi zi şi în 2012, şi în 2013, şi aşa mai departe.
Cu toate acestea, calendarele aveau un mare defect: ele afectau ciclul de şapte zile, cu o zi de odihnă, care ocupă un loc central în religie. Conform noului calendar anul este împărțit în patru trimestre şi 12 luni, iar ani bisecţi nu sînt, dar sînt zile suplimentare formează o săptămînă în plus la fiecare 5-6 ani.
Un avantaj al calendarului ar fi că sărbătorile și zilele de naştere cad în aceeaşi zi a săptămînii, an după an. Cu toate acestea, beneficiile economice sunt chiar mai profunde.
Noul calendar este foarte previzibil, acesta are în fiecare trimestru 91 de zile. Calendarul gregorian, utilizat în prezent în majoritatea ţărilor, a intrat în vigoare în 1582, cînd Papa Grigorie a schimbat calendarul adoptat de către Iulius Cezar în anul 46 î.Hr. Pentru a sincroniza calendarul iulian cu anotimpurile, echipa de savanți a luat 11 zile din luna octombrie.
Ajustările se confruntă cu aceeași problemă care împiedică dezvoltarea de noi calendare practice şi eficiente: fiecare an, de fapt, conţine 365.2422 de zile. Acesta este timpul necesar Pământului pentru a face o revoluţie completă în jurul soarelui şi pentru a compensa o parte din zi (0.2422), în calendarul gregorian la fiecare patru ani, s-a adăugat o zi, și acesta se numește un an bisect.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1807
- Populația:
- 4057 locuitori
Volintiri este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Volintiri este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4057 de oameni. Satul Volintiri a fost menționat documentar în anul 1807.
Comentarii
(0)