|
Cricova a găzduit cel mai tare festival al toamnei – CRICOVA MUST fest (Foto)
Atmosfera incendiară a festivalului CRICOVA MUST fest a pus pe jar în această sâmbătă nu doar platoul de intrare în renumitele beciuri Cricova, dar și întreg orășelul-gazdă.
6500 de vizitatori au avut parte de degustări de vinuri roșii, albe seci și spumante, în cadrul Școlii Vinului. Pe parcursul întregii zile oamenii au avut acces liber la pietonala Legenda plaiului, unde au savurat un pahar de tulburel, vizitând muzeul subteran, privind filme la cinematograful subteran sau distrându-se în compania statuilor vii și a mimilor sub ritmurile tinerilor de la Pata de Ceai.
De asemenea, aceștia au participat la ateliere de creație de ceramică și arte plastice pentru copii și adulți. Pentru cei mai mici oaspeți a fost amenajată o zonă de distracție, unde, sub supravegherea facilitatorilor au desenat, colorat și s-au jucat în voie toată ziua.
Dansuri fierbinți, loterie cu cele mai bune premii de la Cricova, multă mâncare gustoasă și vin de calitate, un târg de la cei mai buni meșteri și artizani din Moldova - toate acestea au făcut parte dintr-o mare sărbătoare, la care au venit nu doar vizitatori de pe loc, dar și oaspeți din multe țări străine, precum România, Ucraina și Rusia, dar și din state mai depărtate precum Singapore, China și Indonezia.
„Vă rog să vă imaginați pentru o clipă bogăția imensă care află în cramele Cricova: circa 50 de millioane de sticle de vin de cea mai înaltă calitate. Acest tezaur a fost vizitat de 45 de mii de turiști anul trecut, iar în acest an planificăm să găzduim deja 60 de mii de oaspeți", a menționat Iurie Carp, directorul general al Combinatului de vinuri Cricova.
În cadrul deschiderii oficiale a festivalului CRICOVA MUST fest, Combinatul de vinuri „Cricova" a fost desemnat ambasadorul turismului moldovenesc de Stanislav Rusu, directorul general al Agenției de Turism a Republicii Moldova.
Festivalul a culminat cu un concert de zile mari susținut de celebra formație Cuibul și inegalabilii Zdob și Zdub, care au cântat pentru și împreună cu publicul venit la festival special pentru ei.
Bilanțul festivalului CRICOVA MUST fest a constituit un adevărat record pentru Combinatul de Vinuri „Cricova" timp de o zi: 6500 de vizitatori, dintre care 5100 au vizitat beciurile, comparativ cu luna iulie 2016, când beciurile Cricova au găzduit 4950 de vizitatori. La festival s-a 1300 litri de tulburel degustat, 600 litri de vin la halbă și peste 700 de cocktailuri pe bază de spumant.
Vă mulțumim că ați fost alături de noi și vă așteptăm și anul viitor!
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1666
- Populația:
- 2398 locuitori
Chiţcanii Vechi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chiţcanii Noi și Chiţcanii Vechi. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2398 de oameni. Satul Chiţcanii Vechi a fost menționat documentar în anul 1666 cu denumirea Piscani.
Comentarii
(0)