20 noiembrie 2015, 15:03 Caleidoscop views 6617
Ce mananca zilnic cel mai longeviv medic din lume
20 noiembrie 2015, 15:03 Caleidoscop views 6617

Ce mananca zilnic cel mai longeviv medic din lume

Dr. Hinohara cantareste aproximativ 60 de kilograme, o greutate pe care a reusit sa o mentina constanta inca de acum 30 de ani.

"Cartea 'Yojokun' (Lectii de Sanatate), scrisa de botanistul Ekiken Kaibara (1630 – 1714), in Perioada Edo, ii indeamna pe oameni sa-si umple 80% din stomac atunci cand mananca. In cazul meu, este vorba de un 70%", a declarat Hinohara.

In cazul sau, micul dejun consta dintr-un pahar de suc de fructe amestecat cu o lingura de ulei de masline, un pahar de lapte care contine trei lingurite de pudra de linte si o banana.

La cina, mananca 90 de grame de carne de vita file doua zile pe saptamana, iar in restul de cinci mananca peste. De asemenea, mananca si legume proaspete, cum ar fi broccoli si salata verde, dar nu inainte de a pune un pic de ulei de masline pe ele.

La pranz, in biroul sau din cadrul spitalului Sf. Luca, Dr. Hinohara bea 180 ml de lapte si mananca trei prajiturele.

Inca de cand el a implinit varsta de 90 de ani, el a reusit sa-si pastreze aportul sau zilnic la 1.300 de kilocalorii, inclusiv 1.200 de kilocalorii pentru metabolismul bazal si sa se concentreze pe cantitati suficiente de proteine, vitamine si uleiuri vegetale.

In fiecare zi, el practica exercitii de intindere si incearca sa mearga 2.000 – 2.500 de pasi intr-un ritm lent, folosindu-se de un baston.

Sursa: retete.perfecte.md

Cuvinte cheie:

medic , sanatate , alimentatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
224 locuitori

Morovaia este un sat din cadrul comunei Trebujeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 224 de oameni. Satul Morovaia fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.