01 decembrie 2014, 14:58 Caleidoscop views 15662
01 decembrie 2014, 14:58 Caleidoscop views 15662

A fost creat virusul care poate distruge civilizația umană


Foto: dailymail.co.uk 

Un grup de oameni de stiință vrea să publice un studiu în care arată cum a fost creat un virus care ar putea distruge toată civilizația umană. Noul virus reprezintă o modificare genetică a versiunii H5N1, cunoscut ca virusul gripei aviare, dar este de mii de ori mai puternic și mai contagios.

Cercetarea a stîrnit polemici aprinse printre oamenii de știință, mulți cercetători apreciind că aceste informații nu ar trebui publicate niciodată, relatează Daily Mail.

Gripa aviară a provocat, pînă acum, moartea a 500 de oameni și nu este suficient de contagioasă pentru a provoca o pandemie la nivel global.

Noul virus, pe de altă parte, ar putea declanșa un adevarat război biologic, dacă ar ajunge pe mîini greșite.

Olandezul Ron Fouchie, conducatorul echipei de cercetători, a descoperit că doar cinci mutații trebuie făcute la gripa aviară pentru a se transmite mult mai repede.

Oamenii de știință au admis că acest nou virus este extrem de periculos, însă au precizat că, publicînd modul în care a fost creat, ar putea ajuta la singuranța sănătății publice.

Cuvinte cheie:

virus , civilizatie , omenirea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.