|
Foto: facebook.com |
6 semne că nu eşti făcut să locuieşti la oraş
Este foarte uşor să recunoşti pe cineva care nu este făcut să locuiască la oraş. Oraşul este clar o bestie care necesită o examinare atentă şi o cunoaştere profundă înainte de a-l îmbrăţişa. Pentru unii este uşor să încalece, să îmblânzească bestia şi să locuiască la oraş, însă alţii se simt pur şi simplu înghiţiţi de ea.
Iată 6 semne care arată că nu eşti făcut să locuieşti la oraş:
Trecerile de pietoni, la oraş
Semn: aştepţi la trecerile de pietoni
Totul este mai simplu şi ordonat în orăşelele mici de provincie. Trecerile de pietoni sunt respectate, iar şoferii sunt plini de curtuazie. În metropole, lucrurile sunt diferite şi fiecare este pe cont propriu. Răbdarea nu este o virtute aici iar dacă culoarea roşu te-a prins în mijlocul intersecţiei ai şanse destul de mari să fii înjurat şi chiar lovit de un şofer grăbit. Toată lumea are atât de multă treabă încât nu este de mirare că anarhia domneşte când este vorba de trafic.
Oamenii săriţi de pe fix de la oraş
Semn: acorzi atenţie nebunilor
După ce ai văzut mii de oameni care vorbesc singuri, sau bărbaţi în toată puterea cuvântului plângând pe stradă după „mămica lor", pur şi simplu nu-i mai remarci. Obscenităţile şi zgomotele fără sens devin lucruri obişnuite care nu-ţi mai atrag atenţia, le consideri obiectele inerente din decorul marilor oraşe. Dar pentru cineva obişnuit cu funcţionalitatea socială, aceşti indivizi sunt alarmanţi şi are impresia că oraşul este asemeni unui circ plin cu ciudaţi. Nu s-au obişnuit încă să-i ignore. Pe măsură ce timpul trece, nebunia poate cumva să devină comfortabilă; ce altceva le poate reaminti cât de alienat poate fi un oraş.
Preţurile ridicate de la oraş
Semn: eşti şocat de cât de mari sunt preţurile
Poate suna nebunesc că o sticla de 250 de ml de apă plată poate costa şi 10 lei, iar o ceaşcă de cafea ar putea costa chiar şi dublu (depinzând de cât de extravagantă este băutura). Însă asta înseamnă un oraş mare. Dacă munceşti într-un oraş mare salariul tău trebuie să susţină din greu costurile mari ale traiului la oraş, însă orice navetist se simte ca şi cum ar intra într-o gigantică sală de teatru. Iar navetiştii inteligenţi ştiu că aici totul este supraevaluat aşa că vin de acasă cu pacheţelul şi sticla de apă – e mult mai ieftin aşa decât să le achiziţioneze din foaier.
Fotografierea oraşului
Semn: faci tot timpul poze
După ce ai trecut de nenumărate ori pe acelaşi bulevard, clădirile şi toate celelalte locuri devin mult prea familiare pentru a te mai încânta. Însă cel care abia a păşit în metropolă, se simte precum Dorothy în împărăţia lui Oz, unde totul este plin de culoare. Aşa o experienţă merită amintită aşa că face mii de fotografii, exact ca un turist, căruia îi este teamă de faptul că magia ar putea fi uitată peste ani.
Vagoanele aglomerate de la oraş
Semn: aştepţi următorul metrou sau tranvai pentru că „acesta este prea aglomerat"
Într-un oraş mare devii, într-un mod ciudat, intim rapid. Acest fapt este cel mai bine ilustrat de vagoanele de metrou dar şi de celelalte mijloace în comun în orele de vârf, când doi indivizi aproape că îşi ating obrajii, ca şi cum s-ar săruta, în vreme ce între ei nu există contact vizual şi nici n-au habar de existenţa celuilalt. Zonele de confort sunt concepţii fanteziste şi doar cineva care are o maşină îşi poate permite acest lux. Oamenii care trăiesc în metropole ştiu instinctiv că dacă vor să ajungă acasă la timp, mai ales în orele de vârf, trebuie să facă anumite concesii.
Teama de oraş
Semn: te aştepţi ca cineva să încerce să te ucidă, jefuiască sau să te agreseze sexual
Este adevărat, statistic, cele mai multe crime, violuri etc. au loc în marile oraşe, însă şi pentru că aici trăiesc cei mai mulţi oameni. Nu lăsa ca aceste ştiri negative să te convingă că metropolele sunt locuri periculoase şi depravate. Poţi petrece o mulţime de timp în mod plăcut în orice mare oraş. Nu ai nevoie decât de puţină detaşare şi de abilitatea de a manevra mediul înconjurător. Ca să nu mai vorbim de faptul că nicăieri nu găseşti cele mai bune concerte şi cluburi de noapte decât în marile oraşe.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1643
- Populația:
- 482 locuitori
Drojdieni este un sat din cadrul comunei Şişcani, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Nisporeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 482 de oameni. Satul Drojdieni afost menționat documentar în anul 1643.
Comentarii
(0)