20 martie 2019, 22:00 Caleidoscop views 8966
Top 8 curiozităţi pe care nu le ştiai despre cafea
20 martie 2019, 22:00 Caleidoscop views 8966

Top 8 curiozităţi pe care nu le ştiai despre cafea

Сafeaua este o bautura adorata si atat de des utilizata in intreaga lume, incat cu greu ti-ar veni sa crezi ca sunt o multime de lucruri pe care nu le stiai despre cafea. Iata numai cateva exemple:

1. Dupa ce boabele de cafea sunt decofeinizate, producatorii de cafea vand cafeina companiilor farmaceutice sau producatoare de bauturi racoritoare.

2. Un american cheltuie in medie 1.092 de dolari, anual, pe cafea.

3. Potrivit legendelor, Honore de Balzac obisnuia sa bea 50 de cesti de cafea pentru a fi inspirat in scrierile sale.

4. In anul 1932, Brazilia nu si-a putut permite sa-si trimita sportivii la Jocurile Olimpice din Los Angeles, asa ca vaporul sportivilor a fost incarcat cu cafea si au vandut-o pe drum pentru a face rost de bani in timpul calatoriei.

5. In 1674, in Marea Britanie femeile au semnat o petitie impotriva cafelei, motivand ca licoarea transforma barbatii in „corpuri nefolositoare". Ele au cerut atunci interzicerea consumului de cafea tuturor barbatilor sub 60 de ani.

6. In 1511, Mecca a interzis consumul de cafea pentru ca stimuleaza gandirea radicala si pierderea vremii.

7. Prima camera web a „urmarit" cafetiera. Astfel cercetatorii de la Cambridge isi puteau monitoriza pregatirea cafelei fara sa se ridice de la birou.

8. In anul 2008, Annamarie Ausnes a primit un rinichi de la un donator la care nu s-ar fi asteptat: Sandie Anders, angajata unei cafenele Starbuks de unde Annamarie isi cumpara zilnic cafea.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

cafea , industrie , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
5525 locuitori

Ciorescu este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciorescu, Goian și Făureşti. Satul Ciorescu este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 14 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Ciorescu constituia 5525 de locuitori. A fost menționat documentar la sfîrșitul secolului al XIX-lea

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.