|
Foto: libertatea.ro |
Miracol la o mănăstire din România! 70 de icoane au plâns cu sânge și mir
Mănăstirea cu hramul Sfântului Pantelimon Tămăduitorul din Siliştea Gumeşti a fost scena unui adevărat miracol. 70 de icoane au început sa plângă într-o seară cu lacrimi de mir şi sânge.
Mănăstirea din Siliştea Gumeşti a fost cândva o unitate militară sovietică, transformată în lăcaş de cult după 1996, prin strădania preotului Antonie Lita. Vechile cazărmi s-au transformat în chilii pentru călugării veniţi în inima Teleormanului, relatează romaniatv.net.
Curajul de a transforma o fosta unitate militară sovietică în mănăstire pare că a fost răsplătit de Divinitate printr-un şir incredibil de minuni. Într-o noapte, călugării au fost martorii unui miracol.
"Pe la ora 2 şi ceva, a început sa curgă sfânt mir de la o icoană de la biserică, şi băiatul care citea la Pslatire a venit să mă anunţe... celalalt preot care trebuia să citească la 3 a venit şi el să îmi spună că curge din 28 de locuri din icoană iar eu am zis că până nu face Maica Domnului baltă de mir să nu vină să mă deranjeze că trebuia sa plec la o înmormântare şi mă simţeam tare obosit. Apoi, dimineaţa, am sunat pe Preasfinţitul, i-am spus ce s-a întâmplat şi a zis să ştergem bine pe jos, să punem celofan, să punem vata şi să lăsam credincioşii să vadă cu ochii lor minunea Maicii Domnului", povestea stareţul mănăstirii.
Minunea Maicii Domnului a căpătat însa proporţii de necrezut. În chiliile călugărilor, la bucătărie, oriunde s-ar fi aflat o icoana, lacrimi de mir se prelingeau sub ochii uluiţi ai credincioşilor. Tot la mănăstirea din Siliştea Gumeşti, o icoană a Maicii Domnului a plâns si cu lacrimi de sânge.
Sursa:
- Spectacol grandios dedicat marelui compozitor Ion Aldea Teodorovici ©
- Maia Sandu a reacționat la moartea rabinului, cetățean moldovean, stabilit în EAU
- Cînd speră România să adere la spațiul Schengen
- Votul diasporei: interzicem sau reglementăm?
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1483
- Populația:
- 1211 locuitori
Peticeni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Satul Peticeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Călărași și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1211 oameni. Satul Peticeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Leucăuți.
Comentarii
(1)