24 decembrie 2014, 15:37 Caleidoscop views 9270
Descoperirea germanilor care pune pe gânduri toată Europa
Foto: antena3.ro
24 decembrie 2014, 15:37 Caleidoscop views 9270

Descoperirea germanilor care pune pe gânduri toată Europa

După ce SUA au luat foc la aflarea veştii că NSA înregistrează apelurile telefonice ale americanilor, situaţia s-a translatat şi pe vechiul continent. Şi asta după ce germanii au publicat un raport care demonstrează că hackerii pot asculta ORICE convorbire telefonică, pot vedea orice mesaj (chiar şi criptat) trimise de pe telefonul mobil.

Cum poate fi posibil acest lucru?

Cercetatorii germani au descoperit un punct slab în securitatea pe reţeaua SS7 folosită de operatorii din lume pentru convorbiri, mesaje şi orice alt conţinut.

Reţeaua SS7 a fost construită în anii 80, înainte ca cineva să poată prevesti creşterea spectaculoasă a folosirii telefonului mobil.

Cercetatorii au descoperit două metode prin care hackerii pot asculta convorbirile. Una dintre acestea este ca hackerii să pună stăpânire asupra functiei "call forward", şi să redirecţioneze convorbirile către telefonul hackerilor în timp real. Convorbirea ar merge ŞI la destinatarul corect, însă hackerii ar putea asculta convorbirea când are loc sau pot să o înregistreze.

A doua metodă este prin folosirea unei antene pentru a capta toate apelurile telefonice sau mesajele text. Acestea ar fi înregistrate de hackeri într-o bază de date.

Sursa: www.antena3.ro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.