05 decembrie 2014, 17:12 Caleidoscop views 15566
05 decembrie 2014, 17:12 Caleidoscop views 15566

Studiu: "Memoria strămoșilor" se transmite pe linie masculină


Foto: informing.ru

Pînă de curînd, un astfel de fenomen ca "memoria strămoșilor" nu avea justificare științifică. Recent s-a constatat că datele traumatizante modifică activitatea genelor prin modificarea chimică a ADN-ului, iar aceste schimbări sînt transmise de la părinți la copii și nepoți numai pe linie masculină. Un studiu dedicat acestei probleme a fost publicat în Nature Neuroscience.

Oamenii de știință americani Kerry Ressler și Brian Diaz de la Centrul Medical de la Universitatea Emory din Atlanta au demonstrat experimental că memoria despre mirosuri se transferă la rozătoare de la bunici la nepoți.

Experimentul s-a demonstrat că acest transfer este biologic și nu social. Informația alterează activitatea genelor prin modificarea chimică a ADN-ului.

Este demn de remarcat faptul că un astfel de sistem este caracteristic doar pentru memoria "tatălui" și "bunicului, dar nu pentru "mamă", deoarece spermatogeneza are loc pe durata întregii vieți a bărbaților, pe cînd o femeie se naște deja cu un set complet de ovule și aceste gene nu este posibil să fie schimbate.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

studiu , omenirea , barbați , ADN

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2201 locuitori

Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.