Mergi spre compartimentul: Muzica
28 ianuarie 2023, 11:00 Muzica views 869
Rock la nai: Constantin Moscovici pregătește un proiect muzical de excepție
28 ianuarie 2023, 11:00 Muzica views 869

Rock la nai: Constantin Moscovici pregătește un proiect muzical de excepție

Un proiect muzical cu totul inedit, ce îl are drept protagonist pe naistul și compozitorul Constantin Moscovici, prinde viață în R.Moldova.

Cele mai cunoscute compoziții rock din toate timpurile vor răsuna, în premieră, într-o interpretare proaspătă, complet diferită, față de ce am fost obișnuiți, și anume în interpretarea naiului. Detalii despre acest proiect ambițios a dezvăluit însuși naistul Constantin Moscovici, care spune că ideea de a „reînvia” muzica rock prin sunetele fine ale naiului, a prins contur la concertul său aniversar din toamna anului trecut. Atunci, publicul a fost delectat cu melodii rock celebre ale trupelor ,,The Scorpions”, AC/DC, ,,Queen” și ,,Deep Purple”, interpretate la nai.

În prezent, maestrul lucrează la un program artistic compus din 20 de piese rock emblematice, care vor răsuna la viitoarele sale concerte.

"Totul s-a întîmplat la 1 octombrie, anul trecut, la concertul meu de aniversare, am interpretat pentru prima dată niște piese rock la nai. După care am trimis video la niște producători foarte serioși, ei au rămas plăcut surprinși și au zis că niciodată nu s-a cîntat rock la nai. Au zis că sînt gata să colaborăm. Facem acum un program din 20 de piese pe care ei le-au ales. Încercăm să aducem acum un produs nou. Evident că va fi premiera și la Chișinău, vara, la Teatrul Verde", a relatat Constantin Moscovici.

Artistul recunoaște că tărîmul muzicii rock, mai ales în această interpretare neobișnuită, reprezintă o provocare chiar și pentru un muzician de talia sa. Cu toate astea, entuziasmul și așteptările legate de acest proiect sînt mari, iar rezultatele vor fi pe măsură.

 

"Am emoții, pentru că într-adevăr este ceva nou pentru mine. Era o glumă, dar gluma aceasta văd că se transformă într-un lucru foarte frumos. Este o muzică nouă pentru mine. Sunetul sublim al naiului – noi ne-am obișnuit să-l auzim în hore, sîrbe, muzică clasică, muzică ușoară, dar aici e complet diferit - muzică rock. Dar pînă la urmă tot sînt șapte note și muzica este muzică!", a relatat Moscovici.

Menționăm că la 2 octombrie anul trecut, celebrul naist și compozitor Constantin Moscovici, Artist al Poporului, a marcat 40 de ani de activitate și 60 de ani de viață, printr-un concert solo grandios.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Constantin Moscovici , rock

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1755
Populația:
379 locuitori

Duruitoarea este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 379 locuitori. Satul Duruitoarea a fost menționat documentar în anul 1755.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.