Mergi spre compartimentul: Muzica
12 februarie 2021, 12:00 Muzica views 3163
Noul clip al trupei Zdob și Zdub (VIDEO)
12 februarie 2021, 12:00 Muzica views 3163

Noul clip al trupei Zdob și Zdub (VIDEO)

Formația etno-rock moldovenească Zdob Și Zdub a lansat și a postat pe YouTube un nou videoclip muzical în limba rusă "На Ивана Купалу", dedicat verii și sărbătorii iubirii, transmite Noi.md

Noua piesă este reinterpretarea hit-ului "Sanziene", înregistrată împreună cu artista moldoveană Irina Rimes. Premiera single-ului "На Ивана Купалу" a avut loc în luna iulie 2020. Special pentru această compoziție, partea cu vocalul feminin a fost înregistrată de interpreta rusă Mașa Makarova (trupa Маша и Медведи).

”На Ивана Купалу” este primul videoclip realizat de trupă cu forțele proprii, fără cooperarea cu editorii muzicali. Regizorul clipului a fost însuși Roman Iagupov, dar a filmat și a montat materialul clipmaker-ul moldovean, Igor Levinschi, care de mai mulți ani colaborează cu formația în aranjamentul vizual al melodiilor.

Filmările pentru clip au avut loc pe teritoriul complexului muzeal Orheiul Vechi (și anume în satele Butuceni și Tribujeni — adevărate mecca turistice din Europa de Est). Acestea sînt situate nu departe de capitala Moldovei, la doar 60 km.

Apropo, acesta nu este primul clip al trupei filmat acolo, locurile și localnicii le sînt de mult timp apropiați. Aici a filmat primele sale filme vestitul Serghei Paradjanov. "Zdubii" au făcut ruguri și au sărit peste ele, au împletit coronițe din flori sezoniere, apoi le-au lansat pe vechiul rîu Răut.

O parte importantă a filmărilor noului clip a avut loc la Vio-Parc Varnița, pe o zonă ecologică unică creată de holdingul DAAC-Hermes. Filmările au avut loc printre nuferii de pe lacurile viitoarei moșii de familie a așezării ecologice. Unde întreaga gospodărire se bazează pe agricultura prin permacultură.

Mașa Makarova a fost filmată separat în Rusia, deoarece în legătură cu situația pandemică din 2020, ea nu a putut veni în Moldova. De asemenea, nu au avut loc interpretări comune ale piesei de către artiști din cauza anulării și transferurilor sezonului de concerte din 2020, dar toată lumea speră să se întîlnească pe aceeași scenă în 2021.

Rolul principal a fost interpretat de fiica chitaristului trupei și autorului muzicii, Mihai Gîncu - tînăra și talentata Marta, compozitoare începătoare. Ea și-a jucat foarte bine rolul, mînuind cu pricepere focul și organizînd un fire show.

Imediat după premiera mondială pe internet, single-ul a ajuns în rotația postului de radio rus "Наше радио". În scurt timp, single-ul a urcat pe locul 7 în topul local "Чартова дюжина", cu votul activ al fanilor trupei. Single-ul s-a menținul în top 8 săptămîni.

Nu este surprinzător faptul că compoziția se află acum pe locul 2 după popularitate printre toate melodiile trupei în ultimele șase luni în aplicațiile de muzică Apple Music și Yandex.Muzica. De lansarea single-ului s-a ocupat noul partener media al trupei – casa internațională de discuri MediaCube.

Mașa Makarova – este solista de neînlocuit a trupei "Маша и Медведи", care a avut un cucces fulminant la sfîrșitul anilor '90 datorită cooperării cu producătorul Oleg Nesterov. Zdob și Zdub au evoluat în repetate rînduri cu Mașa pe aceeași scenă la diferite festivaluri. Compunînd piesa, lui Iagupov i-a venit ideea de a colabora cu una dintre cele mai bune vocaliste a muzicii rock moderne. Mașa a fost de acord să lucreze împreună.

Trupa intenționează să realizeze un concert mare și vesel "Видели ночь — 20 лет!" pe 22 februarie la Moscova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Zdob şi Zdub , muzica , videoclip

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1109 locuitori

Răculeşti este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bălăşeşti și Răculeşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1109 oameni. Satul Răculeşti a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.