Mergi spre compartimentul: Muzica
20 august 2012, 10:49 Muzica views 8103
20 august 2012, 10:49 Muzica views 8103

„Tinerii cîntăreţi nu depun efort pentru a deveni profesionişti” – Liviu Ştirbu

„Tinerii cîntăreţi vor să devină vedete peste noapte şi fac piese de succes doar pentru o zi” – aceasta este opinia compozitorului moldovean Liviu Ştirbu. Potrivit lui Moldova are voci frumoase, însă repertoriul interpreților lasă de dorit.

„Pentru a face un lucru mai serios, este nevoie de timp şi insistenţă, dar nu fiecare este gata de aşa ceva. În mare parte, tinerii vor să obţină un succes prin miracol. Din cauza asta, toţi mizează pe proiecte gen concurs televizat, unde la final tînărul iese cu o maşină şi cu un apartament, însă capacitatea lui de a cînta rămîne îndoielnică, deoarece pentru a obţine un rezultat profesionist un an doi nu poate fi de ajuns. La noi, marea majoritate nu este gata pentru efortul respectiv”, a declarat pentru NOI.md Liviu Ştirbu.

Potrivit lui, fiica lui, Livica, tinde să devină o cîntăreaţă faimoasă. „Eu nu sînt adeptul formelor academice, eu m-am obişnuit să instruiesc mai lejer şi, în acelaşi timp, concentrat. Cînd studiem vocalul, Livica deja are obişnuinţa să se mobilizeze”, a menţionat compozitorul.

Livica, la rîndul său, spune că este interesată de piaţa muzicală din Europa şi Statele Unite. „Dacă vreau să cînt în Europa şi Statele Unite, desigur că voi cînta în limba engleză. Prefer să cînt în engleză, însă voi înregistra piese şi în limba de stat, poate şi în rusă, însă nu cred că acest lucru va fi pe placul publicului de la noi. Nu sînt interesată de piaţa muzicală din Rusia. Eu vreau să cînt în Europa şi America, acolo mă văd în viitor” a spus ea.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
221 locuitori

Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.