Mergi spre compartimentul: Muzica
14 iulie 2011, 15:21 Muzica views 9014
14 iulie 2011, 15:21 Muzica views 9014

Cîntăreaţa Cristina Scarlat reprezintă Republica Moldova la festivalul "Slavianskii bazar"

Cîntăreaţa moldoveancă Cristina Scarlat luptă pentru trofeul de la cel de al XX-lea Festival Internaţional de Arte “Slaveanskii bazar”. Pe aceeaşi scenă cu Cristina, vor evolua vocalişti din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Georgia, Ungaria, India, Japonia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Tadjikistan, Ucraina, Republica Cehă şi Estonia. Liderul primei zile a fost Aliona Lanska din Belarus. Ea a acumulat un total de 89 de puncte din 90 posibile. Aceasta este urmată de participantul din Ucraina, Vladimir Kvasnitsa şi participantul din Cehia, David Dali, ambii interpreţi au acumulat cîte 88 de puncte. Cîntăreaţa din Moldova, cu piesa "Mi-e dor de tine", a cîştigat 83 de puncte.

În a doua zi, participanţii vor trebui să interpreteze un cîntec de estradă al unui compozitor slav, în una din limbile slave, sub acompaniamentul orchestrei. Cei mai buni cîntăreţi vor primi Marele Premiu şi premiile de gradul I, II, III, dar şi alte premii şi cadouri speciale. Anterior, şi alţi interpreţi din Moldova au cîstigat premii la acest concurs anual. Astfel, laureaţi ai premiului de gradul I au devenit Nelly Ciobanu în anul 2000, Nadejda Trohin în 2003, Natalia Gordienko în 2006, Pavel Parfenii în 2009. În anul 2004, Premiul de gradul III i-a fost acordat Rodicăi Novac. Festivalul are loc la Vitebsk şi se va desfăşura pînă la 14 iulie.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.