Mergi spre compartimentul: Muzica
26 iunie 2019, 01:00 Muzica views 12834
Igor Dînga: Muzica rock este, în primul rînd, o cultură urbană (Foto, Video, Audio)
26 iunie 2019, 01:00 Muzica views 12834

Igor Dînga: Muzica rock este, în primul rînd, o cultură urbană (Foto, Video, Audio)

În anul 1991, în orașul Chișinău a apărut formaţia „Cuibul".

Igor Dînga este fondatorul acesteia și liderul permanent al colectivului. Formaţia „Cuibul" continuă să evolueze, este destul de activă, înregistrează albume, filmează clipuri video, susţine concerte nu numai pe teritoriul Moldovei, dar și în străinătate.

Igor Dînga este oaspetele studioului nostru în cadrul următoarei ediţii a programului "Istoria rock-ului moldovenesc". El a povestit despre acele vremuri, pe cînd doar începea să-şi construiască o carieră în muzică, despre primele sale evoluţii în scenă, despre cum și unde s-a născut trupa sa rock „Cuibul", precum și despre Clubul Rock din Chișinău cu aceeaşi denumire, pe care Igor Dînga l-a deschis, luînd în chirie o încăpere în clădirea Teatrului „Luceafărul", unde la instalarea scenei a fost ajutat de tatăl lui Roman Iagupov.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cuibul , rock , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2440 locuitori

Nimereuca este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cerlina și Nimereuca. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2440 de oameni. Satul Nimereuca a fost menționat documentar în anul 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.