Mergi spre compartimentul: Muzica
13 decembrie 2011, 17:03 Muzica views 7903
13 decembrie 2011, 17:03 Muzica views 7903

Concursul Naţional al interpreţilor instrumentişti „Barbu Lăutaru”


Foto: newsmoldova.md 

La Filarmonica Naţională va avea loc gala-concertul finaliştilor Concursului Naţional al interpreţilor instrumentişti „Barbu Lăutaru”. Concursul are deja o istorie, e la cea de-a VII-a ediţie. Laureaţi ai acestui concurs au devenit pe parcursul anilor cei mai buni interpreți de muzică populară din ţară. Scopul organizării acestui concurs – promovarea instrumentelor populare, identificarea tinerilor instrumentişti talentaţi şi promovarea artei folclorice populare în Republica Moldova. Printre lucrările prezentate la concurs se numără piese de muzică clasică din tezaurul universal, dar şi compoziţii moderne interpretate în stil popular. Gala-concertul finaliştilor concursului pentru anul 2011 va avea loc la 16 decembrie la orele 18.00.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1643
Populația:
2432 locuitori

Ineşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 1 km de oraşul Teleneşti şi la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2432 de oameni. Satul Inești a fost menționat documentar în anul 1643.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.