23 septembrie 2023, 14:00 Personalități views 825
Interpreta Nătălița Munteanu luptă de un an cu o boală cruntă
23 septembrie 2023, 14:00 Personalități views 825

Interpreta Nătălița Munteanu luptă de un an cu o boală cruntă

De un an a fost diagnosticată cu leucemie, dar nu încetează să gîndească pozitiv și să cînte oamenilor. Vorbim despre interpreta Nătălița Munteanu, care a povestit, în cadrul emisiunii „Iubește Viața”, cum a aflat vestea dureroasă, dar și cum continuă să lupte pentru a trece cu bine peste această încercare dificilă.

„Plîng poate mai mult ca alții, dar nu mă vede nimeni”, a spus Natalița într-o confesiune, adăugînd: „De felul meu, sînt o zăpăcită, o neliniștită. Mama mea avea o vorbă: Fiica mea nu știe de 7, de 8 n-a auzit, dar de 9 nici nu vreau. Niciodată nu mi-am pus întrebare că astăzi, ieri sau mîine, că o să mă sting, mă gîndeam că poate la 100 de ani”, transmite TV8.

Cîntăreața a mărturisit cum a aflat că are leucemie. S-a întîmplat după o analiză de sînge de rutină.

„Întîmplător, fără să simt cînd am avut probleme de sănătate, am dat 5 zile în casă singură și practic nu mă puteam ridica din pat, atunci n-am bănuit. A fost alt diagnostic. Întotdeauna a zic că toate sînt de la Dumnezeu. Toate vin și tot Dumnezeu le rezolvă.

Eu nu spun nimănui, eu singură merg la spital, dar cînd e necesară deja intervenția. Eu am fost o femeie sănătoasă și niciodată nu m-am putut împăca cu gîndul, nu-mi ajung cuvinte ca să spun că puteam vreodată să mă gîndesc că eu aș putea să fiu bolnavă.

Eu mă socot psiholog, nici în acel moment n-am bănuit ce pot avea în vedere, deși îmi amintesc cînd m-a invitat a doua zi, doamna doctor așa ușor avea lacrimi în ochi”, a relatat Nătălița Munteanu.

Interpreta spune că nu-i putea da nici fiicei sale vestea tulburătoare.

„Au început umblările mele pe drum. Nici fiicei mele nu eram în stare să-i spun. Știam că e adevărat, pentru că eu sînt o fire așteptată, îmi place să fiu ghidată, am în spatele și în fața mea, o echipă extraordinară de medici. Firea mea puternică, nu puteam să cad pradă, să dau mîinile jos. Vreo 3 luni, am studiat orice organ minuțios, fiindcă foarte des mi se aruncă cîte o frază că poate e vreo infecție la vreun organ, dar adevărul a fost unul”, a dezvăluit Munteanu.

Artista a vorbit și despre tratamentul pe care îl urmează pentru această afecțiune, menționînd că are o formă ușoară de leucemie și că simte susținerea tuturor.

„Am căzut de acord să încep tratamentul, să fac terapia pe care o fac pînă astăzi. Ce ține de Republica Moldova, la maximum fac, iau un medicament.

Nu prea sînt înțeleasă de lumea din jur. Eu sînt relativ bine, doar eu și copii mei știu starea mea. Indiferent de orice, eu activez pentru a ieși mai ușor, a mă gîndi mai puțin și asta este sursa mea de existență. Concomitent, activitatea mea este mult mai pasivă.

Întotdeauna am fost iubită, apreciată, simt susținerea tuturor. Am o formă ușoară de leucemie. Zilele astea am fost telefonată de un medic de care sînt ghidată. Deocamdată, medicamentul se tolerează ușor, organismul meu răspunde foarte frumos, am niște rezultate bune, în comparație cu începuturile mele, dar oricum celulele albe oricum persistă”, a povestit Nătălița Munteanu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Nătălița Munteanu , boala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.