03 octombrie 2013, 12:50 Realitatea moldovenească views 7777
03 octombrie 2013, 12:50 Realitatea moldovenească views 7777

Taxe mai mari pentru plăcile de înmatriculare personalizate


Foto: trm.md

Şoferii care vor solicita plăcuţe de înmatriculare personalizate ar putea să plătească de cinci ori mai mult decît în prezent. O propunere în acest sens a fost făcută de premierul Iurie Leancă, la şedinţa Guvernului din 2 octombrie, relatează trm.md.

„Cred că am putea majora aceste taxe de cinci ori. Costul actual pe care îl avem este foarte și foarte redus față de alte țări. Avem nevoie de un astfel de mecanism pentru cei care au pretenții să aibă numere alese. Asta trebuie să coste", a spus Iurie Leancă.

Premierul a cerut ministrului de Interne, Dorin Recean, și ministrului Tehnologiei Informației, Pavel Filip, să instituie un mecanism de majorare a taxelor pentru numerele de înmatriculare personalizate.

De asemenea, Iurie Leancă a propus ca banii adunați să fie adăugați într-un fond rutier, pentru proiecte sociale și creșterea siguranței rutiere.

Actualmente, prețul plăcuţelor de înmatriculare personalizate este între 1050 și 3900 de lei.

Cuvinte cheie:

Moldova , servicii , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.