10 septembrie 2013, 14:49 Realitatea moldovenească views 12867
10 septembrie 2013, 14:49 Realitatea moldovenească views 12867

Pînă pe 31 octombrie moldovenii își pot alege medicul de familie


Foto: tv7.md

Din septembrie şi pînă pe 31 octombrie persoanele asigurate şi neasigurate din ţară îşi pot exercita dreptul de a-şi alege liber instituţia medico-sanitară primară şi medicul de familie, transmite Moldpres.

Potrivit Serviciului de presă al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cererea de înregistrare primară sau de schimbare a instituţiei medicale sau a medicului de familie va fi depusă şi înregistrată în instituţia sanitară aleasă. În cazul în care numele medicului de familie nu va fi menţionat, acesta va fi desemnat de către instituţie.

Totodată, Regulamentul cu privire la înregistrarea populaţiei în instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală prevede înregistrarea persoanelor la o singură instituţie medicală primară.

Specialiştii recomandă cetăţenilor să se înregistreze la cea mai apropiată instituţie medicală primară. În situaţiile cînd persoana optează pentru serviciile medicului de familie din instituţia medicală primară ce deserveşte alt teritoriu decît cel unde solicitantul locuieşte, acesta îi va asigura deplasarea.

Persoanele ce au solicitat schimbarea vor beneficia de alegerea exercitată începînd cu 1 ianuarie anul următor.

Reamintim că din 2010 pachetul de servicii medicale primare ale Programului unic a fost extins asupra întregii populaţii a ţării, indiferent de statutul său în sistemul de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.