|
Modernizarea infrastructurii urbane în Chișinău: Bulevardul Mircea cel Bătrîn va fi extins
Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că pentru următorii 5 ani are ca prioritate modernizarea și extinderea a cîtorva artere principale din capitală, notează Noi.md.
Reparația drumurilor și a trotuarelor este o prioritate pentru Chișinău și pentru locuitorii capitalei. Știm că oamenii își doresc o infrastructură nouă și modernă aici, acasă. Iată de ce continuăm să punem un accent sporit pe reparația arterelor principale, a străzilor secundare, a truarelor și drumurilor de acces către instituțiile educaționale și sociale și în curțile blocurilor de locuit.
În acest an, zeci de kilometri de drumuri au fost reparate și modernizate: bulevardul Decebal, strada Alba-Iulia, bulevardul Mircea cel Bătrîn etc.
Prioritate pentru următorii 5 ani este proiectul de amploare propus în programul electoral acum un an și așteptat de toți locuitorii, care vizează extinderea și modernizarea a 3 artere principale: bulevardul Mircea cel Bătrîn pînă la strada Bucovinei, precum și reabilitarea străzilor Industrială și Mesager {...}", a menționat primarul general.
Ion Ceban a precizat că "recent a semnat un acord de prefinanțare pentru un proiect ambițios de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș".
"Proiectul vizează drumuri, care vor contribui la defluidizarea traficului urban, vor asigura conexiuni către zonele aflate în dezvoltare sau care urmează să fie dezvoltate. Și vor oferi soluții moderne pentru R. Moldova și pentru Chișinău.
Acest proiect așteptat de mult timp de municipalitate și de locuitorii din Chișinău are o valoare considerabilă: este vorba despre peste un miliard 100 de milioane de lei pentru a fi investite în dezvoltarea infrastructurii rutiere urbane".
Edilul s-a referit și la amenajarea locurilor de parcare pe teritoriul orașului.
"Continuăm să construim locuri de parcare. Un exemplu este crearea în acest an a 80 de locuri de parcare pe bulevardul Mircea cel Bătrîn, în spatele unui magazin. Am început amenajarea parcării din strada Pușkin, unde terenul public a fost întors municipalității lîngă Agenția Servicii Publice. Alt exemplu este crearea locurilor de parcare pe perimetrul străzii Nicolae Milescu-Spătaru {...}".
Conferința de presă a fost organizată în contextul în care pe 5 noiembrie se împlinește un an de cînd Ion Ceban se află în funcția de primar general al mun. Chișinău la cel de-al doilea mandat.
Menționăm că Ion Ceban, liderul Partidului "Mișcarea Alternativa Națională", a obținut al doilea mandat de primar al mun. Chișinău, ca urmare a scrutinului din 5 noiembrie 2023.
Ceban a obținut majoritatea voturilor alegătorilor (50,62%) din primul tur. Candidatul PAS, Lilian Carp, a obținut doar 28,23% din sufragii.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1901
- Populația:
- 57 locuitori
Buneţi este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Satul are o suprafaţă de circa 0.64 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.70 km. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 57 de oameni. Satul Buneți a fost înființat în anul 1901.
Comentarii
(0)