24 iunie 2024, 18:00 Realitatea moldovenească views 992
Rusia face o greșeală…
24 iunie 2024, 18:00 Realitatea moldovenească views 992

Rusia face o greșeală…

Acum Ilan Șor este principalul furnizor de știri politice moldovenești în Rusia

El organizează la Moscova un congres de amploare al blocului său ”Победа”. Evenimentul aproape că n-a avut eficiență politică, mai degrabă a fost nu un congres, da un concert al vedetelor- pop din Rusia, cu discursuri politice intercalate. Dar a fost destul zgomot și consecințe sub formă unor victime ale perchezițiilor în aeroportul din Chișinău nu numai a susținătorilor săi, ci și a cetățenilor simpli, și avionul Erevan-Chișinău impus să aterizeze la București și apoi trimis înapoi în Armenia, în care au fost și participanți la congresul blocului „ Победа”.

Șor participă la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg, declară că „pentru prima dată în mulți ani, Moldova este un participant deplin la FEISP”. Și iarăși scandal. Acum deja cu implicarea mîndriei țării noastre – ansamblul de dans popular “Joc”, dansatorii căruia au participat la “Молдавский дворик (Ogrăjoara moldovenească)” de la FEISP. În rezultat, la “Joc” a început “urmărirea vrăjitoarelor”, iar directoarea ansamblului a fost suspendată din funcție.

Asta chiar dacă se știe, că reprezentanții Republicii Moldova participă constant la FEISP, încă de la înființare, ca participanți cu drepturi depline.

Șor împarte interviuri jurnaliștilor ruși cunoscuți, bloggerilor și postului TV “Россия 24”. Șor anunță că a obținut cetățenia Federației Ruse. Presa rusă plasează cu regularitate comentarii privind acțiunile autorităților moldovene în raport cu evenimentele din RM, Șor fiind prezentat drept principalul opozant în Moldova. Dar încă nu demult în Rusia se știa despre el doar că este soțul interpretei Jasmin și persoana, căreia în a. 2015 i-a fost interzisă intrarea în conformitate cu p.1 art. 27 din legea federală “ Despre procedura de ieșire și de intrare din/în Federația Rusă” cu mențiunea „amenințare la adresa securității naționale”.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Rusia , Ilan Shor , blocul "Victorie"

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
1015 locuitori

Păuleşti este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Păuleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1015 oameni. Satul Păulești a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.