16 aprilie 2024, 14:30 Realitatea moldovenească views 868
Pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari - sondaj
16 aprilie 2024, 14:30 Realitatea moldovenească views 868

Pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari - sondaj

Pensionarii au nevoie de o indexare a pensiei mai mare pentru a face față prețurilor mari, cel puțin asta arată datele unui sondat de opinie realizat în rîndul cititorilor Noi.md

Cititorii noștri au fost îndemnați să răspundă la următoarea întrebare: Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6%

Astel, potrivit răspunsurilor oferite, 83% din respondenți au spus că pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari, 9,5% din cei care au participat la sondajul Noi.md au spus că indexarea este una insuficientă și nu îmbunătățește substanțial nivelul de trai al pensionarilor.

Totodată, 6,8% din respondenți cred că indexarea din 1 aprilie reprezintă un prim pas bun, ar trebui și alte măsuri de sprijin pentru pensionari, iar 0,7% au spus că nu cunosc despre indexare 13 (0.7%)

De menționat că la sondaj au participat 1776 de persoane.

La același sondaj au participat și cititorii Noi.md din Viber.

Astfel, 82% din respondenți au spus că pensionarii au nevoie de o indexare mai mare pentru a face față prețurilor mari, 14% că indexarea de 6% reprezintă un prim pas bun, dar ar trebui și alte măsuri de sprijin, 2% cred că indexarea de 6% este una insuficientă și nu îmbunătățește substanțial nivelul de trai al pensionarilor, tot 2% au spus că nu cunosc despre indexare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pensionarii , indexare , prețuri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
371 locuitori

Brînzeni este un sat din cadrul comunei Camenca, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de oraşul Glodeni şi la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 371 de oameni. Satul Brînzeni a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.