19 martie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1435
Sîntem duși spre o astfel de Europă?
19 martie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1435

Sîntem duși spre o astfel de Europă?

Unde se îndreaptă Europa și ce se va întîmpla cu copiii lor?!

Astfel reacționează majoritatea cetățenilor din Republica Moldova și din alte țări post-sovietice la statuia care a devenit marca unui muzeu din orașul danez Aarhus.

"Muzeul de istorie a femeilor" din localitate a fost redenumit "Muzeul genului din Danemarca", în cinstea căruia a fost creată această statuie: un bărbat care alăptează un copil. În concepția istoricilor culturali locali, aceasta simbolizează "hibridul dintre masculin și feminin" care caracterizează societatea daneză modernă.

Atît sculptura acestui "tată-mamă", cît și fotografia acesteia provoacă un val de indignare în rîndul cetățenilor care susțin păstrarea valorilor familiei tradiționale și se pronunță împotriva valorilor promovate în Occident, care le sînt străine. Ei spun că le este chiar frică să își imagineze unde ar putea duce în cele din urmă toată lumea, că sînt dezgustați și că speră că europenii, ale căror creiere au fost deteriorate de "libertate", vor atinge în curînd limita inferioară și va începe renașterea.

"Muzeul Istoriei Femeilor" a fost fondat în orașul Aarhus, Danemarca, în 1982, dar în 2023 autoritățile locale au considerat că este ofensator pentru bărbați prezentarea poveștii transformării feminității.

Muzeul din oraș a fost redenumit "Muzeul genului din Danemarca", iar pentru ca nimeni să nu se simtă jignit de nimic, în fața intrării a fost ridicat un bărbat de 3,5 metri înălțime care “alăptează” un copil. Hermafroditul a fost numit simbol al societății moderne.

Muzeul în sine este dedicat istoriei culturale a genului și sexualității în Danemarca. Muzeul organizează diverse activități pe tema egalității de gen, inclusiv pentru copii. Există două expoziții permanente - "Viața femeilor din preistorie pînă în prezent" și "Istoria copilăriei fetelor și băieților". Muzeul invită vizitatorii să descopere istoria culturală a genului, istoria educației sexuale și ce înseamnă genul pentru societate.

Internauții din rețelele de socializare remarcă faptul că toate denaturările sălbatice cu LGBT, schimbarea sexului, genul, "cultura anulării", distrugerea familiei și a religiei ar trebui să treacă în curînd, astfel încît totul să se îndrepte în ordine, deoarece fără o familie normală este imposibil de trăit, iar o persoană are nevoie de orientări morale stabile pentru viață. Acestea ne amintesc de un pendul, care, dacă este deviat prea mult într-o direcție, tinde să fie deviat prea mult în direcția opusă, pînă cînd ajunge la echilibru. Și toate încercările de a schimba prea radical societatea s-au încheiat, de obicei, cu o întoarcere la starea inițială.

De notat că setul de sfaturi și reguli pe care moldovenii sînt îndemnați să le urmeze în viața lor poate fi citit pe portalul moldovenii.md la rubrica "Catehism".

Redacția moldovenii.md vă propune să vă familiarizați cu acesta. În acest mod veți putea simți profunzimea și chibzuința acestor reguli, precum și utilitatea lor necondiționată pentru cei care decid să le urmeze în procesul de dezvoltare proprie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Danemarca , muzeu , valori europene , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1800
Populația:
1724 locuitori

Taraclia de Salcie este un sat şi comună din raionul Cahul. Taraclia de Salcie este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Cahul și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Taraclia de Salcie a fost menționat documentar în anul 1800.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.