|
Cine și cum se ocupă de soluționarea conflictului transnistrean
Soluția conflictului transnistrean este gestionată în primul rînd de viceprim-ministrul pentru Reintegrare și de Biroul pentru reintegrare, care are sarcina de a aborda zilnic această problemă și de a aduce țara noastră mai aproape de soluționarea acestei probleme.
Dar, pe de altă parte, ei nu sînt singuri și nu acționează după bulul lor plac, ci în cadrul politicii de stat care există la un moment dat, iar conducerea politică a țării stabilește cadrul în care se poate de activat și în care pot fi luate decizii tactice.
Despre aceasta a vorbit fostul viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, expertul în securitate Alexandru Flenchea, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurschi la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.
El a menționat că, după declanșarea războiului din Ucraina, a apărut un "moment oportun" pentru soluționarea conflictului transnistrean.
"Momentul nu constă în pași militari, ci exclusiv politici, nu neapărat diplomatici, dar pași politici care ne-ar putea aduce mai aproape de soluționarea acestui conflict și restabilirea integrității țării noastre. O astfel de șansă există, dar se pare că noi încă nu îndrăznim să o folosim, dar nu din motivul că oamenii care se ocupă de această problemă în fiecare zi nu sînt profesioniști. Deloc. Dar din motivul că nu există încă o decizie politică corespunzătoare la nivelul conducerii țării. Prin urmare, personal nu am nicio pretenție față de viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Oleg Serebrian. El acționează în cadrul împuternicirilor pe care le are și în cadrul deciziilor politice pe care le ia conducerea de vîrf a țării", a spus Alexandru Flenchea.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1429
- Populația:
- 5062 locuitori
Larga este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Larga şi Pavlovca. Satul Larga este situat la o distanță de 19 km de oraşul Briceni, 12 km de Lipcani şi 256 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului Larga constituia 5062 de oameni. Prima atestare documentară a satului Larga datează din iulie 1429, cînd domnul Ţării Moldovei Alexandru cel Bun îl întărea lui Dan Uncleată.
Comentarii
(0)