26 septembrie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1118
Sociolog: Principala frică a oamenilor din Moldova este cum să supraviețuiască iarna
26 septembrie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1118

Sociolog: Principala frică a oamenilor din Moldova este cum să supraviețuiască iarna

Potrivit sociologului Dumitru Slonovschi, principala frică a majorității moldovenilor este legată de sezonul de încălzire și de imposibilitatea de a achita facturile pentru serviciile comunale în perioada rece.

"Temerile pe care le avem acum, deși încă nu am intrat în sezonul rece, sînt legate de bani și de energie. Da, cele mai multe temeri sînt legate de venituri, de bani, de pensii, de energie și de frica de război, care este în scădere", transmite a-tv.md, citîndu-l pe Slonovschi.

Totodată, în cadrul emisiunii "Puncte de reflecție" de la Vocea Basarabiei, sociologul a subliniat că pentru majoritatea cetățenilor, teama de extinderea războiului și pe teritoriul Republicii Moldova, de șase luni încoace, este în scădere și a încetat să mai fie în top.

"În primul rînd, este bine că frica de război nu mai este în prim-plan. Teama că războiul se va extinde și pe teritoriul Republicii Moldova este în scădere de aproximativ jumătate de an. Acesta este un lucru bun, dar, în același timp, este și rău, pentru că există un fel de obișnuință față de negativitatea care ne înconjoară", a adăugat Slonovschi.

În același timp, sociologul a spus că un fapt pozitiv pentru calmul oamenilor sînt declarațiile reprezentanților Guvernului, potrivit cărora Moldova este pregătită pentru iarnă și pentru sezonul de încălzire.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sociolog , frica , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
1701 locuitori

Cobusca Nouă este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Cobusca Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 39 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1701 oameni. Satul Cobusca Nouă a fost menționat documentar în anul 1783.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.