|
Pascaru: "Moldova trebuie să-și apere interesele în relațiile cu UE"
Moldova trebuie să-și apere interesele naționale în relațiile cu Uniunea Europeană, așa cum fac acum Ungaria și Polonia, și să nu permită să i se impună valori străine și diferite experimente.
Această opinie a fost exprimată de fostul deputat al Parlamentului Republicii Moldova, analistul politic, liderul organizației obștești "Voievod", Nicolae Pascaru, într-un interviu acordat postului public GRT (Gagauziya Radio Televizionu), relatează Noi.md .
"Să ne uităm la premierul ungar, Viktor Orban, care practic a dat afară din țara sa toate organizațiile neguvernamentale străine, același Soros, și a început să lucreze în Ungaria asupra atragerii investițiilor pentru a-și proteja producătorul agricol, pentru a promova interesele naționale. Polonia este o țară catolică. În Polonia, precum și în Ungaria, populația nu percepe valorile LGBT etc., nu permit distrugerea conceptului tradițional de familie, nu susțin persoanele transgender, transformarea din bărbat în femeie și invers. Ei își protejează interesele, iar Moldova ar trebui să facă același lucru. Ea nu trebuie să fie o platformă pentru diverse experimente, noi trebuie să ne protejăm interesele și să ne apărăm valorile tradiționale!",- a spus Nicolae Pascaru.
El a atras atenția asupra faptului că Occidentul aplică în Moldova standarde duble, ceea ce nu ar trebui să permitem.
"Se pare că în acest moment istoric sîntem mai mult sub influența Occidentului și a oficialilor europeni. Nu aș spune că moldovenii cu toții își doresc foarte mult să meargă în Europa. Dacă e să facem sondaje, moldovenii vor salarii bune, locuri de muncă bune, pensii bune, să fie pace și totul să fie bine. Politicienii convertesc acest lucru în faptul ce ne dorim în Europa, ca și cum firmele și corporațiile lor globale ne așteaptă în Europa și vom fi la același nivel cu ele și vom putea concura cu ele în viitor. Cum vom fi competitivi dacă la noi prețul benzinei este de 30 de lei, iar la ei e mult mai puțin? Desigur, există standarde duble, iar acesta este cel mai tragic lucru că nu avem democrație deplină, sîntem o țară a experimentelor și a standardelor duble, și asta pentru că nu ne respectăm reciproc", a spus analistul politic, fostul deputat al Republicii Moldova.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1522
- Populația:
- 1913 locuitori
Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.
Comentarii
(0)