20 mai 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1148
Numărul medicilor de familie care muncesc în Republica Moldova
20 mai 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1148

Numărul medicilor de familie care muncesc în Republica Moldova

În sistemul medical din Republica Moldova muncesc 1 627 de medici de familie. Datele au fost făcute publice de Ministerul Sănătății în contextul marcării Zilei Internaţionale a Medicului de Familie.

Conform sursei citate, în acest an evenimentul poartă genericul „Medicii de familie: inima asistenței medicale”.

Totodată, lipsa de medici de familie atît la nivel mondial, cît și național este o provocare-cheie pentru implementarea modelelor de îngrijire bazate pe asistența medicală primară, comunică moldpres.md

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunță că din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) acoperă serviciile oferite persoanelor asigurate şi neasigurate de către medicii de familie și echipele lor.

Pentru acordarea asistenţei medicale primare în 2022 au fost alocate din fondurile AOAM peste 2,4 miliarde de lei. În anul trecut, pentru cheltuielile de personal destinate medicilor de familie, CNAM a transferat circa 582 de milioane de lei (29 mln de euro).

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1719 locuitori

Bulăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Bulăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de oraşul Orhei şi la 73 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1719 oameni. Satul Bulăiești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.