|
Guvernul României a aprobat deschiderea noului punct de trecere a frontierei cu R.Moldova, Bumbăta-Leova
Guvernul României a aprobat, prin hotărîre, deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat cu Republica Moldova, Bumbăta - Leova, precum şi înfiinţarea Punctului Vamal de Frontieră Bumbăta, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvînt al Executivului, Dan Cărbunaru, informează agerpres.ro.
Cărbunaru a precizat că decizia a fost luată pentru fluidizarea traficului transfrontalier la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi Republica Moldova.
„După debutul agresiunii militare ruse din Ucraina, Guvernul României a făcut demersuri continue de a sprijini autorităţile din Ucraina, dar şi cetăţenii ucraineni, inclusiv din perspectiva fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, fie că ne referim la graniţa cu Ucraina sau la graniţa cu Republica Moldova, de asemenea, utilizată pentru tranzitul de mărfuri, dar şi de persoane dinspre Ucraina. Ca atare, continuă demersurile de a reduce timpii de aşteptare, atît în privinţa tranzitului comercial, cît şi în privinţa cetăţenilor. Astăzi urmează, în baza deciziei luată de Guvern, să fie făcute demersurile pentru a deschide noul punct de trecere a frontierei cu Republica Moldova, Bumbăta - Leova, precum şi înfiinţarea Punctului Vamal de Frontieră Bumbăta, aflată în subordinea Biroului Vamal de Frontieră Albiţa, pentru traficul internaţional rutier, în sectorul unui pod flotant care va fi instalat între aceste două localităţi Bumbăta, România, respectiv Leova, Republica Moldova”, a afirmat Cărbunaru.
El a precizat că operaţionalizarea acestui punct de trecere, care va funcţiona în baza hotărîrii de Guvern aprobată miercuri, se va realiza după asigurarea infrastructurii necesare, a personalului şi utilităţilor, „în contextul în care fluidizarea traficului la frontiera dintre România şi Republica Moldova este o prioritate”.
Cărbunaru a menţionat că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi omologul său din Republica Moldova vor fi prezenţi joi la Albiţa pentru a asista la momentul în care vor începe controalele coordonate la frontiera dintre România şi Republica Moldova, o altă măsură care va contribui la fluidizarea traficului dintre România şi Republica Moldova”.
El a mai spus că Guvernul a mai aprobat, printr-un memorandum, ca punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, respectiv Orlovka din Ucraina, va funcţiona şi în regim portuar pentru a ameliora tranzitarea frontierei de stat dintre România şi Ucraina, în prezent acesta funcţionînd în regim de bac.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1552
- Populația:
- 13164 locuitori
Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.
Comentarii
(0)