20 ianuarie 2023, 15:35 Realitatea moldovenească views 1295
În calitate de cine va participa Grosu la ședința Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane
20 ianuarie 2023, 15:35 Realitatea moldovenească views 1295

În calitate de cine va participa Grosu la ședința Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane

Ex-deputatul Parlamentul Republicii Moldova, politologul, liderul organizației obștești „Voevod” Nicolae Pascaru se întreabă ce calitate va avea președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, la ședința Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane de la București.

"Ca șef al parlamentului provinciei românești Basarabia? logic ar fi să țină un discurs la o ședință a Camerei de Comerț și Industrie româno-moldovenești", a spus Nicolai Pascaru.

El a sugerat că, probabil, Igor Grosu va raporta și despre pregătirea măsurilor de excludere a glotonimului „limba moldovenească” din legislația moldovenească.

„Într-o altă țară, activitatea acestui deputat ar fi privită ca o trădare a intereselor naționale”, a spus fostul deputat al parlamentului moldovenesc, politologul, liderul organizației obștești Voevod.

Potrivit informațiilor anterioare, în perioada 19-20 ianuarie, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, se află într-o vizită de lucru la București. Agenda vizitei include întîlniri bilaterale cu președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ion-Marcel Colacu, și cu președintele interimar al Senatului României, Alina-Stefania Gorgiou.

S-a anunțat că Igor Grosu va prezenta posibilitățile mediului de afaceri și investiții din Republica Moldova în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană. Președintele Parlamentului va fi unul dintre vorbitorii la recepția de Revelion 2023 organizată de AHK România. Evenimentul, care va avea loc la Palatul Parlamentului din București, va reuni peste 800 de invitați: oameni de afaceri, politicieni, reprezentanți de rang înalt ai organizațiilor neguvernamentale, organe guvernamentale, parteneri ai proiectului AHK Rom

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Grosu , Camera de Comerț

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
755 locuitori

Lopățica este un sat și comună din raionul Cahul. Lopățica este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cahul și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 755 de oameni. Satul Lopățica a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.