20 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2173
CFM: Trenurile vor circula de la nord pînă la sud fără limite de viteză
20 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2173

CFM: Trenurile vor circula de la nord pînă la sud fără limite de viteză

Calea Ferată din Moldova (CFM) are planuri grandioase privind reabilitarea infrastructurii feroviare. Unul dintre scopuri este să reabiliteze traseul Vălcineț – Giurgiulești astfel încît să trenurile să circule fără limite de viteză de la nord pînă la sud. De asemenea, se va asigura circulația în regim fiabil. Anunțul a fost făcut de directorul CFM, Oleg Tofilat, în timpul unei conferințe de presă.

Realizarea proiectului va fi posibilă datorită agendei de investiții promovate de CFM pe parcursul anului 2022. Este vorba despre proiectul prezentat investitorilor internaționali privind „reabilitarea în ritm accelerat a coridorului de tranzit de la nord pînă la porturile de la Dunăre – Giurgiulești și Galați.

Potrivit directorului, planul ar putea fi realizabil pînă la sfîrșit de 2024 cu suportul autorităților și investițiilor străine, scrie Noi.md cu referire la Bani.md.

„Va fi un proiect incredibil de dificil de realizat pentru că este ceva foarte inovativ. În această iarnă vom lucra la cinci lucruri simultan. Împreună cu finanțatorii internaționali, cu DG Move de la Bruxelles, cu Ministerul Infrastructurii, Ministerul Finanțelor, APP”, a declarat Oleg Tofilat.

Efectuarea lucrărilor ar putea începe chiar din primăvară, dacă vor exista premisele necesare. Astfel, circulația trenurilor va fi îmbunătățită și Ucraina va putea să-și rezolve problemele logistice privind exportul de cereale, importul de combustibil etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CFM , tren

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.