13 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2808
Cine este George Soros, care a educat elita de la conducerea Moldovei
13 ianuarie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 2808

Cine este George Soros, care a educat elita de la conducerea Moldovei

Fundația Soros este bine cunoscută în Moldova și nu are nevoie de o prezentare specială, la fel ca și creatorul său, miliardarul american George Soros, al cărui rol în revoluțiile colorate și în cultivarea elitei pro-occidentale a fost reflectat în repetate rînduri în presa locală și străină.

În ultimii 30 de ani, George Soros a investit peste 140 de milioane de dolari în Republica Moldova, iar în viitor, fundația care-i poartă numele intenționează să promoveze și mai activ o anumită agendă, influențînd procesele politice și socio-economice din țara noastră folosind rețele de influență în mass-media și organizații neguvernamentale.

În multe țări, Fundația Soros este inclusă în lista structurilor "nedorite". În ciuda activității sale caritabile active și a declarației de pace fără frontiere, în țările în care Soros este cunoscut în special pentru activitățile sale, el a devenit persona non grata. Au pretenții față de el diferite țări, cum ar fi atît Statele Unite și Europa de Vest, cît și, de exemplu, în țările spațiului post-sovietic.

Continuarea articolului cititi pe noi.md.

Cuvinte cheie:

George Soros

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
100 locuitori

Marianca de Sus este un sat din cadrul comunei Zaim, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Marianca de Sus a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.