12 ianuarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1724
În CSI a început Anul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică
12 ianuarie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 1724

În CSI a început Anul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică

Anul limbii ruse ca limbă de comunicare interetnică a început în Comunitatea Statelor Independente.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, proiectele aprobate în cadrul Anului tematic au inclus un studiu al locului deținut de limba rusă în lume și în țările CSI, al III-lea Congres Internațional „Politica lingvistică a Comunității Statelor Independente” în Rusia, conferința online „Limba rusă în integrarea culturală a țărilor CSI” în Azerbaidjan, conferința științifică internațională „Limba rusă în spațiul bilingv modern” în Belarus, masa rotundă internațională „Limba rusă în spațiul CSI: perspective de dezvoltare”, în Kîrgîzstan, forumul Kostomarovsky din Rusia, Forumul tinerilor scriitori din Rusia, țările CSI și din străinătate, precum și concursuri, lecții deschise, concursuri, serate literare, spectacole de teatru și multe altele.

Tot în acest an vor continua activitățile de susținere și promovare a limbii ruse în spațiul post-sovietic, inițiate de președintele Kazahstanului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CSI , limba rusă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1037 locuitori

Orac este un sat şi comună din raionul Leova. Orac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1037 de oameni. Satul Orac a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.