26 mai 2013, 11:35 Realitatea moldovenească views 6698
26 mai 2013, 11:35 Realitatea moldovenească views 6698

Informaţia despre vehiculele din Moldova, accesibilă on-line


Foto: trm.md

Informaţia despre vehicul poate fi obţinută prin internet. Acest lucru este posibil graţie serviciului lansat de ÎS CRIS „Registru”. Astfel, accesînd portalul www.e-services.md, cetăţenii pot obţine gratuit informaţia despre numărul de înregistrare, marca, modelul, culoarea, tipul mijlocului de transport şi al caroseriei, care îl interesează.

Pentru a obţine informaţia solicitată trebuie indicat numărul certificatului de înmatriculare a mijlocului de transport sau seria şi numărul certificatului provizoriu de înmatriculare. Solicitantul va fi înştiinţat dacă a introdus incorect datele documentului sau au loc erori de sistem. 

În cazul în care cetățenii doresc să obţină o informaţie detaliată, inclusiv peste 20 de caracteristici ale vehiculului, trebuie să creeze un cont pe portalul www.e-services.md şi să achite costul serviciului prin intermediul cardului bancar. Tariful este de 30 de lei.

Informaţia este prezentată doar pentru automobilele înmatriculate în Republica Moldova.

Anterior, ÎS CRIS “Registru” a aplicat  serviciul “Acordarea informaţiei despre vehicul prin intermediul mesajelor SMS”. În 2012, la acest serviciu au apelat peste 100 de persoane.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1078 locuitori

Egoreni este un sat şi comună din raionul Soroca. Egoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1078 de oameni. Satul Egoreni a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.