30 iunie 2022, 15:35 Realitatea moldovenească views 2360
A fost semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu UE
30 iunie 2022, 15:35 Realitatea moldovenească views 2360

A fost semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu UE

Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană a fost semnat miercuri, 29 iunie.

Despre aceasta a anunțat viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

"În toamna anului trecut am vorbit cu doamna comisar european Adina Ioana Vălean despre problema transportatorilor moldoveni referitor la lipsa autorizațiilor pentru transportul de mărfuri.

Astăzi, am semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană. Am făcut ca lucrurile să se întîmple, am făcut pași ca Moldova să se integreze cu succes în sistemul de transport european.

Avem un rezultat la care a lucrat o întreagă echipă, de la funcționari publici pînă la cei mai înalți factori de decizie. Tuturor le spun astăzi mulțumesc!

Dragi transportatori moldoveni, acum aveți posibilitatea să efectuați operațiuni de transport prin țările UE pentru exporturile moldovenești fără autorizații de transport rutier. Puteți să vă încheiați în continuare contractele de furnizare de mărfuri, în special a produselor agricole, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene", se arată în mesajul lui Spînu.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.