16 mai 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 2552
Familia – izvorul din care renaște viața
Foto: krarm.cap.ru
16 mai 2022, 16:30 Realitatea moldovenească views 2552

Familia – izvorul din care renaște viața

Familia, fără îndoială, este izvorul din care renaște viața. Fără de familie omul este ca pasărea fără aripi. Venim în astă lume pentru a iubi și ne lăsa iubiți, pentru a da naștere pruncilor și pentru a asigura în acest fel continuitatea vieții, informează Noi.md.

Familia este locul unde găsim înţelegere, linişte şi rezolvarea problemelor care ne frămîntă. Însă armonia în sînul familiei poate fi atinsă doar cu condiţia ca în ea să existe comunicare, respect şi iubire.

An de an, pe 15 mai, în Republica Moldova este marcată Ziua Internațională a Familiei.

Procesele migraționale caracteristice țării noastre au pus în evidență rolul deosebit și importanța familiei pentru societatea moldovenească. Iar în condițiile în care unele valori în societatea occidentală sînt egalate cu nonvalorile, țara noastră este mai mult ca oricînd un model de urmat în care institutul familiei este elogiat și pus în față la toate.

Datele prezentate de Biroul Național de Statistică arată o descreștere a numărului căsătoriilor pe parcursul ultimilor șapte ani – în 2014 fiind înregistrate 25,6 mii de căsătorii, comparativ cu anul 2020 cînd au fost înregistrate doar 15,5 mii de căsătorii.

Totodată, în 2014, vîrsta medie la prima căsătorie la bărbați era 27 de ani, iar la femei – 24 de ani, în timp ce în 2020, vîrsta media la prima căsătorie la bărbați era 29 de ani, iar la femei – 26 de ani.

În condițiile în care hotarele țării sînt deschise, căsătoriile mixte nu sînt o noutate în țara noastră.

Cele mai multe familii mixte sînt înregistrate cu cetățenii din Ucraina, Federația Rusă, România, Turcia, Italia, Israel, Belarus, Azerbaidjan, Uzbekistan, Armenia.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

 

 

 

 

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

familie , Moldova , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.