Dodon: "Grosu a făcut la Kiev declarații la care nu avea drepturi și împuterniciri"
Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, aflat la Kiev, a făcut declarații la care nu avea nici împuterniciri politice, nici drepturi morale.
Această opinie a fost exprimată în canalul său Telegram de către fostul președinte al țării, Igor Dodon, menționînd că speakerul a început să distribuie promisiuni absolut iresponsabile partenerilor săi ucraineni, relatează Noi.md.
Igor Dodon a amintit că Republica Moldova este o țară neutră și în niciun caz nu poate și nu trebuie să participe la conflictul militar dintre Rusia și Ucraina.
"Astfel, nici detașamentele de lunetiști, nici alte ajutoare militare, care, potrivit speakerului Radei ucrainene, au fost promise de președintele parlamentului moldovean, nu pot veni din Moldova. Mai mult, speakerul Grosu, cu declarațiile sale categorice și subiective, nu ar trebui să expună cetățenii moldoveni riscurilor economice și de altă natură, care ar putea plăti scump din cauza cuvintelor sale necugetate", a spus fostul președinte al Republicii Moldova.
El a reamintit încă o dată că riscurile de securitate ale cetățenilor noștri și ale țării noastre vin nu atît din partea jucătorilor externi, cît din cauza pașilor și declarațiilor greșite ale actualei conduceri a țării, cum ar fi furnizarea de combustibil pentru trupele ucrainene, îndemnul la cooperare cu NATO, tranzitul armelor din UE și SUA etc.
"Sînt sigur că nimic nu va amenința Moldova dacă actuala conducere a țării și, în primul rînd, președintele nu va provoaca implicarea țării noastre în conflict. Responsabilitatea pentru acest lucru revine personal Maiei Sandu și echipei sale. Și dacă ei simt că nu mai pot rezista presiunii curatorilor occidentali, atunci ar fi mai bine să demisioneze decît să pornească un război, în urma căruia ar putea suferi sau muri cetățenii noștri", a spus Igor Dodon.
Trebuie remarcat faptul că Președintele Parlamentului, Igor Grosu, după o întîlnire la Kiev cu Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, a declarat că Moldova este gata să trimită un contingent de geniști în Ucraina pentru a curăța cîmpurile minate.
Grosu, de asemenea, a povestit despre vizita sa la Bucea, Gostomel și Irpen.
În același timp, Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Ștefanchuk, a cerut părții moldovenești să examineze posibilitatea transferului de echipament militar în Ucraina și acordarea de ajutor la deminarea teritoriilor eliberate. Partea ucraineană mizează, de asemenea, pe accelerarea trecerii mărfurilor umanitare de tranzit.
Portalul Noi.md s-am adresat serviciului de presă al Parlamentului Republicii Moldova cu solicitarea de a comenta declarația președintelui Radei Supreme a Ucrainei.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1604
- Populația:
- 1502 locuitori
Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.
Comentarii
(0)